To je to što me zanima!

Petorica Talijana u najboljoj momčadi EP-a, tu je i tinejdžer

Momčad je složena u taktički raspored 4-3-3, a obranu čine Kyle Walker (Engleska), Leonardo Bonucci (Italija), Harry Maguire (Engleska) i Leonardo Spinazzola (Italija)...
Vidi originalni članak

Pobjedom Italije nad Engleskom, u nedjelju se spustio zastor nad Europskim prvenstvom, po mnogočemu posebnim. No, za neke i najgorim u povijesti zbog čak 11 zemalja domaćina i jako puno putovanja.

Englezi i dalje tuguju, Talijani i dalje slave nakon drugog europskog naslova, a ostale reprezentacije zbrajaju dojmove i analiziraju u čemu su pogriješile. 

Još u nedjelju, nakon što je obranio penal Saki i donio Italiji naslov europskog prvaka nakon 53 godine, Gianluigi Donnarumma postao je prvi golman koji je proglašen najboljim igračem EP-a. Dva dana nakon utakmice, stigla je i Uefina najbolja momčad Eura.

Očekivano, u njoj dominiraju Talijani i Englezi. Čak petorica talijanskih nogometaša dobila su svoje mjesto u najboljoj momčadi, a trojica engleskih. Nitko od hrvatskih igrača nije na popisu.

Momčad je složena u taktički raspored 4-3-3, a obranu čine Kyle Walker (Engleska), Leonardo Bonucci (Italija), Harry Maguire (Engleska) i Leonardo Spinazzola (Italija). Igrač Rome jedno je od najugodnijih iznenađenja Eura, no strašan peh dogodio mu se u četvrtfinalu protiv Belgije kada je ozlijedio Ahilovu tetivu. Bio je tražen na tržištu, no sada ga na travnjaku neće biti više od šest mjeseci. Na iznenađenje mnogih, tu nema kapetana Italije Giorgija Chiellinija, koji je u 37. godini odigrao strašno prvenstvo.

U veznom redu su sjajni Pierre-Emile Hojbjerg (Danska), koji je sve preuzeo na sebe nakon što je Christian Eriksen kolabirao na početku Eura, talijanski dirigent i šef Jorginho (Italija), bez kojeg bi Talijani teško osvojili naslov, te španjolsko čudo od djeteta Pedri (Španjolska). Bez ovog 18-godišnjaka je Španjolska bila nezamisliva.

Napadački trojac čine Federico Chiesa (Italija) koji je oduševio na ovome Euru, Romelu Lukaku (Belgija) i Raheem Sterling (Engleska).

Idi na 24sata

Komentari 16

  • Uhljeb_ 13.07.2021.

    Moglo je bolje.

  • pišemistinu 13.07.2021.

    Ma najbolji stoperski par u zadnjih nekoliko godina Bonucci i Chiellini..zakon su.

  • Konjushar 13.07.2021.

    PANJ Maguire Nije ni za dynamo a ne prvu momčad prv.

Komentiraj...
Vidi sve komentare