To je to što me zanima!

Petra Martić ima 3-0 protiv bivše osvajačice Gasteina...

Iako iza sebe ima sezonu punu ozljeda i neuspjeha, Petković se uvijek rado vrati u Bad Gastein gdje je osvojila prvi WTA naslov. Protiv naše Petre ne zna za pobjedu
Vidi originalni članak

Andrea Petković nije imala previše sreće ove sezone. Zaredala je s ozljedama pa su očekivano rezultati izostali. Ipak, u posljednje je vrijeme vidljiv njen napredak u formi, posebice na zemlji gdje je prije Wimbledona pokazala da još zna igrati tenis. Iako je bila riječ o ITF turniru u Marseilleu, konkurencija je bila dosta jaka pa njen osvojen turnir dodatno dobiva na važnosti. Da je u dobroj formi potvrdila je i na WTA turniru u Nürnbergu gdje ju je Simona Halep zaustavila u finalu.

- Zaista je lijep osjećaj vratiti se u Bad Gastein gdje sam i osvojila svoj prvi naslov. Imam 0-3 protiv Petre Martić i to će biti veliki test, posebice jer nisam stabilna koliko bih htjela biti nakon "godine bolesti", kako je ja nazivam. Ipak, ako želim početi bolje igrati i napredovati, moram poboljšati svoj omjer protiv Martić - izjavila je Petković koja je u Bad Gastein dovela svoju cijelu obitelj.

Petković je nakon tijesnog poraza u Wimbledonu uzela kraću pauzu pa joj je ovo prvi zemljani turnir nakon mjesec dana. Što se tiče njenih prethodnih igara na ovoj podlozi, Petković je igrala dosta dobro uz jednu iznimku, pokazala se previše ranjivom na backhandu. Sličan problem ima i Petra Martić. Upravo je zbog lošeg backhanda i izgubila svoj posljednji meč. Bolja je u Budimpešti bila Scheepers koja je u drugom setu uspjela okrenuti vodstvo od 3-1 Hrvatice.

Scheepers je dobro analizirala Hrvaticu i od samog početka igrala po planu. U svakoj dužoj izmjeni bi prebacila igru na backhand stranu na kojoj je Martić u posljednje vrijeme dosta lošija. Uz to je agresivnim returnom na drugom servisu stvorila pressing na servisu Hrvatice koja je u dva seta ponudila čak 15 break loptica.

Upravo bi servis mogao biti najveći deficit Petre i u ovom meču. Petković također udara lopticu zaista snažno te će sigurno dublje ulaziti u teren pri drugom servisu. Ipak, najveći problem Petre je ipak mentalni kako je protiv Scheepers u dosta navrata radila zaista početničke neforsirane pogreške.

Iako vodi 3-0 u međusobnim mečevima, Martić ne ulijeva povjerenje. Prepoznale su to i kladionice koje su postavile zaista "smiješan" tečaj na Petković. Njemica je briljirala na posljednja dva zemljana turnira, ali može li nastaviti s tim igrama nakon trave. Uz to joj i "matchup" ne odgovara kako je Martić može iznenaditi sa skraćenom lopticom u dosta navrata. Unatoč tome što koeficijenti sugeriraju, ukoliko Martić bude imala pristojan ubačaj prvog servisa, čeka nas zaista napet i uzbudljiv meč.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Tenis WTA, Bad Gastein:

Petra Martić - Andrea Petković

Idi na 24sata

Komentari 3

  • rudi17 16.07.2013.

    ionako ce izgubit

  • canistelrooy 16.07.2013.

    kontra hendikep odigras i miran....

  • silaaa 16.07.2013.

    ako netko nije imo srece sa ozljedama , onda je to petra

Komentiraj...
Vidi sve komentare