Obavijesti

Sport

Komentari 3

Petra Martić ima 3-0 protiv bivše osvajačice Gasteina...

Petra Martić ima 3-0 protiv bivše osvajačice Gasteina...
1

Iako iza sebe ima sezonu punu ozljeda i neuspjeha, Petković se uvijek rado vrati u Bad Gastein gdje je osvojila prvi WTA naslov. Protiv naše Petre ne zna za pobjedu

VIDEO

Andrea Petković nije imala previše sreće ove sezone. Zaredala je s ozljedama pa su očekivano rezultati izostali. Ipak, u posljednje je vrijeme vidljiv njen napredak u formi, posebice na zemlji gdje je prije Wimbledona pokazala da još zna igrati tenis. Iako je bila riječ o ITF turniru u Marseilleu, konkurencija je bila dosta jaka pa njen osvojen turnir dodatno dobiva na važnosti. Da je u dobroj formi potvrdila je i na WTA turniru u Nürnbergu gdje ju je Simona Halep zaustavila u finalu.

- Zaista je lijep osjećaj vratiti se u Bad Gastein gdje sam i osvojila svoj prvi naslov. Imam 0-3 protiv Petre Martić i to će biti veliki test, posebice jer nisam stabilna koliko bih htjela biti nakon "godine bolesti", kako je ja nazivam. Ipak, ako želim početi bolje igrati i napredovati, moram poboljšati svoj omjer protiv Martić - izjavila je Petković koja je u Bad Gastein dovela svoju cijelu obitelj.

Petković je nakon tijesnog poraza u Wimbledonu uzela kraću pauzu pa joj je ovo prvi zemljani turnir nakon mjesec dana. Što se tiče njenih prethodnih igara na ovoj podlozi, Petković je igrala dosta dobro uz jednu iznimku, pokazala se previše ranjivom na backhandu. Sličan problem ima i Petra Martić. Upravo je zbog lošeg backhanda i izgubila svoj posljednji meč. Bolja je u Budimpešti bila Scheepers koja je u drugom setu uspjela okrenuti vodstvo od 3-1 Hrvatice.

Scheepers je dobro analizirala Hrvaticu i od samog početka igrala po planu. U svakoj dužoj izmjeni bi prebacila igru na backhand stranu na kojoj je Martić u posljednje vrijeme dosta lošija. Uz to je agresivnim returnom na drugom servisu stvorila pressing na servisu Hrvatice koja je u dva seta ponudila čak 15 break loptica.

Upravo bi servis mogao biti najveći deficit Petre i u ovom meču. Petković također udara lopticu zaista snažno te će sigurno dublje ulaziti u teren pri drugom servisu. Ipak, najveći problem Petre je ipak mentalni kako je protiv Scheepers u dosta navrata radila zaista početničke neforsirane pogreške.

Iako vodi 3-0 u međusobnim mečevima, Martić ne ulijeva povjerenje. Prepoznale su to i kladionice koje su postavile zaista "smiješan" tečaj na Petković. Njemica je briljirala na posljednja dva zemljana turnira, ali može li nastaviti s tim igrama nakon trave. Uz to joj i "matchup" ne odgovara kako je Martić može iznenaditi sa skraćenom lopticom u dosta navrata. Unatoč tome što koeficijenti sugeriraju, ukoliko Martić bude imala pristojan ubačaj prvog servisa, čeka nas zaista napet i uzbudljiv meč.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Tenis WTA, Bad Gastein:

Petra Martić - Andrea Petković

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja