To je to što me zanima!

Petrić: Iz sportskih sam razloga izabrao Hrvatsku

U razgovoru za internetsku stranicu Fife napadač Borussije otkrio je zašto je odbio Švicarsku. Petrić misli da će Eduardo puno nedostajati na Euru 08
Vidi originalni članak

Odlične igre Mladena Petrića u njegovoj prvoj bundesligaškoj sezoni privlače pozornost iz tjedna u tjedan. Iako je u limitiranoj momčadi Borussije, u kojoj kvalitetom odskače od suigrača, u vrhu je ljestvice njemačkih strijelaca. Naravno, glavno je pitanje čemu duguje takvu igračku eksploziju, takav veliki uzlet.
- Ne bih ja to nazvao nekim uzletom, prije bih rekao da se dugogodišnji mukotrpan rad počeo isplaćivati. Brzo sam se naviknuo na novi grad i momčad, osjećam se odlično u Dortmundu - kaže Petrić. U sezonu je krenuo kao vezni igrač, ali trener Thomas Doll je ubrzo shvatio svoju pogrešku i instalirao Mladena u vrh napada.
- Uvijek sam više volio igrati u napadu i to nikada nisam krio. Drago mi je da sam ponovno na svojoj prirodnoj poziciji - tvrdi hrvatski napadač, kojega su autori teksta pomalo nezgrapno proglasili rođenim Jugoslavenom! Zapravo je rođen u Bosni i Hercegovini, ali odrastao je u Švicarskoj, gdje je i napravio prve nogometne korake. No nije i zaigrao za reprezentaciju svoje druge domovine. Pozivnicu je odbio 2001. i odlučio zaigrati za Hrvatsku.
- Tada je to bio odabir iz sportskih razloga. Švicarska se vrlo rijetko uspjevala kvalificirati za velika natjecanja, dok je Hrvatska uvijek bila redoviti sudionik EP-a i SP-a - objašnjava svoje motive Petrić.
Tek pod Slavenom Bilićem Petrić je postao jedan od nositelja igre reprezentacije. Slučajno ili ne, baš je pod Bilićem, s Petrićem u važnoj roli, odigrala vrlo impresivan kvalifikacijski ciklus.
- U cijeloj priči ogromna je zasluga izbornika Bilića. Mnogi nisu vjerovali u uspjeh, jer su smatrali da je Bilićeva momčad premlada. Svi ti igrači bili su relativno nepoznati kad su počele kvalifikacije. Mislim da je Bilić pronašao odličan mix mladih talentiranih i iskusnih igrača - hvali izbornika Petrić. Njih dvojica družit će se i u Austriji, a nadamo se i 'njegovoj' Švicarskoj ovoga ljeta.
- Njemačka je jedan od glavnih favorita za naslov na Euru. Nama je najvažnije da pobijedimo Austriju i Poljsku. Neće nam biti nimalo lako, to je težak zadatak. Poljaci su također sjajno odradili kvalifikacije, a Austrijanci su domaćini.
Petrićev partner u napadu na Euru neće biti Eduardo. Teška Duduova ozljeda otežala je posao Hrvatskoj.
- To je veliki gubitak za hrvatsku reprezentaciju! Eduardo je izvrstan napadač, u kvalifikacijama je zabio 11 golova i sigurno će nam puno nedostajati.
Brzo nakon Eura slijede novi izazovi, Hrvatska kreće na put prema Južnoj Africi. Ponovno će na putu stajati Englezi...
- Veselim se novim dvobojima s Englezima. Inače, žao mi je što Englezi neće nastupati na Euru, ali ja sam samo obavljao svoj posao i zabio odlučujući gol na Wembleyju... Pored Engleske mislim da će Ukrajina biti najteži protivnik, ali i Kazahtsan nije loš. Sve u svemu, teška skupina - završio je prvi topnik nekad velike Borussije.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare