Obavijesti

Sport

Komentari 0

Petrić: Iz sportskih sam razloga izabrao Hrvatsku

Petrić: Iz sportskih sam razloga izabrao Hrvatsku
1

U razgovoru za internetsku stranicu Fife napadač Borussije otkrio je zašto je odbio Švicarsku. Petrić misli da će Eduardo puno nedostajati na Euru 08

VIDEO

Odlične igre Mladena Petrića u njegovoj prvoj bundesligaškoj sezoni privlače pozornost iz tjedna u tjedan. Iako je u limitiranoj momčadi Borussije, u kojoj kvalitetom odskače od suigrača, u vrhu je ljestvice njemačkih strijelaca. Naravno, glavno je pitanje čemu duguje takvu igračku eksploziju, takav veliki uzlet.
- Ne bih ja to nazvao nekim uzletom, prije bih rekao da se dugogodišnji mukotrpan rad počeo isplaćivati. Brzo sam se naviknuo na novi grad i momčad, osjećam se odlično u Dortmundu - kaže Petrić. U sezonu je krenuo kao vezni igrač, ali trener Thomas Doll je ubrzo shvatio svoju pogrešku i instalirao Mladena u vrh napada.
- Uvijek sam više volio igrati u napadu i to nikada nisam krio. Drago mi je da sam ponovno na svojoj prirodnoj poziciji - tvrdi hrvatski napadač, kojega su autori teksta pomalo nezgrapno proglasili rođenim Jugoslavenom! Zapravo je rođen u Bosni i Hercegovini, ali odrastao je u Švicarskoj, gdje je i napravio prve nogometne korake. No nije i zaigrao za reprezentaciju svoje druge domovine. Pozivnicu je odbio 2001. i odlučio zaigrati za Hrvatsku.
- Tada je to bio odabir iz sportskih razloga. Švicarska se vrlo rijetko uspjevala kvalificirati za velika natjecanja, dok je Hrvatska uvijek bila redoviti sudionik EP-a i SP-a - objašnjava svoje motive Petrić.
Tek pod Slavenom Bilićem Petrić je postao jedan od nositelja igre reprezentacije. Slučajno ili ne, baš je pod Bilićem, s Petrićem u važnoj roli, odigrala vrlo impresivan kvalifikacijski ciklus.
- U cijeloj priči ogromna je zasluga izbornika Bilića. Mnogi nisu vjerovali u uspjeh, jer su smatrali da je Bilićeva momčad premlada. Svi ti igrači bili su relativno nepoznati kad su počele kvalifikacije. Mislim da je Bilić pronašao odličan mix mladih talentiranih i iskusnih igrača - hvali izbornika Petrić. Njih dvojica družit će se i u Austriji, a nadamo se i 'njegovoj' Švicarskoj ovoga ljeta.
- Njemačka je jedan od glavnih favorita za naslov na Euru. Nama je najvažnije da pobijedimo Austriju i Poljsku. Neće nam biti nimalo lako, to je težak zadatak. Poljaci su također sjajno odradili kvalifikacije, a Austrijanci su domaćini.
Petrićev partner u napadu na Euru neće biti Eduardo. Teška Duduova ozljeda otežala je posao Hrvatskoj.
- To je veliki gubitak za hrvatsku reprezentaciju! Eduardo je izvrstan napadač, u kvalifikacijama je zabio 11 golova i sigurno će nam puno nedostajati.
Brzo nakon Eura slijede novi izazovi, Hrvatska kreće na put prema Južnoj Africi. Ponovno će na putu stajati Englezi...
- Veselim se novim dvobojima s Englezima. Inače, žao mi je što Englezi neće nastupati na Euru, ali ja sam samo obavljao svoj posao i zabio odlučujući gol na Wembleyju... Pored Engleske mislim da će Ukrajina biti najteži protivnik, ali i Kazahtsan nije loš. Sve u svemu, teška skupina - završio je prvi topnik nekad velike Borussije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše