To je to što me zanima!

Petrić: Ne čini mi se kao da je moj transfer najbolji

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Službena internet-stranica njemačke nogometne lige, Bundesliga.de, proglasila je HSV-ovo dovođenje Mladena Petrića transferom godine
Vidi originalni članak

Transfer godine samo jedan je od osam izbora kojim su polusezonu u Bundesligi rezimirali na službenoj internet stranici. Najboljim igračem proglašen je Franck Ribery, najboljim strijelcem Vedad Ibišević, a trenerom Hoffenheimov Ralf Rangnick. Činjenica da je u 22 natjecateljske utakmice za Hamburžane zabio 14 golova natjerala je Nijemce na zaključak da je hrvatski napadač najbolji posao HSV-a od 2005. godine, kada je na Nordbank Arenu stigao Rafael van der Vaart. Ipak, Petrić skromno kazuje da se ne osjeća toliko važnim.
- Ne, ne smatram se HSV-ovim MVP-jem. Naravno, oduševljen sam činjenicom da sam mogao pomoći postignutim golovima. No, cijela je momčad odlična, a ja sam samo dio svega toga.
- Istina je, vrlo sam zadovoljan svojim transferom. Igranje ovdje predstavlja mi sjajnu zabavu. Želimo još pobijediti Aston Villu (srijeda, 20.45) u utakmici posljednjeg kola Lige UEFA-e i zauzeti prvo mjesto u skupini. Bio bi to sjajan završetak jedne dobre godine – zaključio je Petrić.
U najavi utakmice hamburški tabloid Bild opet se bavi hrvatskim parom napadača u momčadi Martina Jola. “Petrolić”, kako su nazvali hrvatski tandem, opet će biti najveća Jolova uzdanica u borbi s Englezima.
“Hrvati su već jednom potopili Engleze, i to kako. Na Wembleyju, 21. studenog prošle godine, Olić je zabio za 2-0 protiv Engleske u kvalifikacijama za Euro, dok im je Petrić presudio golom za konačnih 3-2”, stoji u tekstu Bildovih novinara.
Petrić je zabio četiri gola u posljednja tri nastupa. O tome sam kaže:
- Navijači su nam cijelo vrijeme ogromna podrška. Zato uvijek možete od nas očekivati da ćemo dati sve od sebe, ostaviti kosti na terenu.
- Čovjek puca poput bombe – nadovezuje se trener Jol, koji je zbog ubitačne kombinacije Olić-Petrić Paula Guerrera pretvorio u jokera s klupe.
- Jednostavno, nisam želio razbijati odličan ritam u koji su Petrić i Olić ušli posljednjih tjedana. Jako sam zadovoljan s njima, ali i zabrinut istodobno. Ne mogu zabijati samo oni. Ukoliko hoćemo biti ozbiljna momčad i pokušati kandidirati za trofeje, moraju početi zabijati i drugi – zaključuje Nizozemac.
Utakmica protiv Ville revijalnog je karaktera, obzirom da su oba sastava osigurala nastup u 1/16 finala na proljeće. Sportski direktor Dietmar Beiersdorfer izjavio je, međutim, da pobjedu želi za dostojan oproštaj od navijača uoči zimske pauze.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • tejmatebra 17.12.2008.

    je je petricu,najbolji je! :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare