To je to što me zanima!

Pikado majstor ima 15 milijuna kuna, ali radi kao - dostavljač

Radi od 9-17 kao Amazonov dostavljač za 1000 kn dnevno. Na posao dolazi u BMW M6 Coupeu, a među paketima su i strelice koje sam proizvodi. Kolege dostavljači puni su hvale na njegov račun
Vidi originalni članak

Engleski pikado velemajstor Mervyn King (54) u karijeri je zaradio 15 milijuna kuna. Zbog pandemije nema pikado turnira i Kingu je dosadno.

Pa majstor ustane u 7, oko 8 sjedne u svoj BMW M6 Coupe, a deset minuta prije 9 je u Amazonovom skladištu. Tamo zaduži dostavni Mercedes Vito pun pošiljaka, navuče fluorescentnu dostavljačku jaknu, stavi masku i - do 17:00 radi za dnevnicu od 1000 kuna. Neloše.

Sportaš-bogataš za vrijeme pandemije postaje dostavljač. Engleski Sun snimio je Kinga kako dostavlja svojih, cca. 200-tinjak paketa dnevno. Dakle, dnevna zarada mu je: kuna po paketu. A računu skoro 15 milijuna kuna.

- Ne znam baš je li vam ovo neka vijest, a? Što se vama čini? - rekao je reporterima koji su ga zamolili i za izjavu.

Nema glasina da je spiskao ili lošim ulaganjima izgubio stečeno bogatstvo. Izgleda da mu je jednostavno dosadno.

- 'Ajmo pošteno: samo je moja stvar s čime se bavim. Nije ovo javni posao kao npr. nastup na Svjetskom prvenstvu, Mastersu ili Grand Prixu u pikadu. Na kraju dana, svatko od nas radi i zarađuje kako god zna i umije - zaključio je Mervyn King prije nego je sjeo u dostavni kombi i nastavio s poslom.

Inače, među pošiljkama koje preuzima u industrijskoj zoni u Norwichu pa isporučuje po gradu i okolici, svaki dan se nađe i bar nekoliko kompleta pikado strelica koje sam King proizvodi i prodaje!

Što kažu kolege? Sad su se navikli, ali kad su ga prvi dan vidjeli u skladištu...

- A skoro smo svi popadali na stražnjice, naravno - pričaju ostali iz Amazonove dostavne službe.

- Tako poznat i bogat čovjek mogao je sve ove mjesece sjediti doma i uživati, ali jednostavno radije izađe iz kuće, malo je u pokretu, a nešto i zaradi. I baš ga briga tko ga vidi, hoće li ga netko prepoznati... Radi kao i svi mi drugi koji na računu nemamo ni 170, a ne milijun i 700 tisuća funti kao on. Mi ovdje svi mislimo isto: svaka mu čast! - rekli su Kingovi kolege Sunovim reporterima.

Sezona pikada trebala bi se nastaviti turnirom bez publike u Milton Keysu, sljedeći tjedan. Pa će se i Mervyn King vratiti svom uobičajenom i daleko lukrativnijem poslu.

 
Idi na 24sata

Komentari 5

  • jure28 03.07.2020.

    Dnevnica 1000 kn. Raznese 200 paketa dnevno i po svakom ima kunu. Kakva je ovo matematika??

  • 02.07.2020.

    To što pise u članku nije istina. Dnevnica mu je 1400 kuna

  • Mcaaa 02.07.2020.

    Nema kuna ne lazite pisite u dolarima eurima mi znamo to

Komentiraj...
Vidi sve komentare