Obavijesti

Sport

Komentari 5

Pikado majstor ima 15 milijuna kuna, ali radi kao - dostavljač

Pikado majstor ima 15 milijuna kuna, ali radi kao - dostavljač

Radi od 9-17 kao Amazonov dostavljač za 1000 kn dnevno. Na posao dolazi u BMW M6 Coupeu, a među paketima su i strelice koje sam proizvodi. Kolege dostavljači puni su hvale na njegov račun

VIDEO

Engleski pikado velemajstor Mervyn King (54) u karijeri je zaradio 15 milijuna kuna. Zbog pandemije nema pikado turnira i Kingu je dosadno.

Pa majstor ustane u 7, oko 8 sjedne u svoj BMW M6 Coupe, a deset minuta prije 9 je u Amazonovom skladištu. Tamo zaduži dostavni Mercedes Vito pun pošiljaka, navuče fluorescentnu dostavljačku jaknu, stavi masku i - do 17:00 radi za dnevnicu od 1000 kuna. Neloše.

Sportaš-bogataš za vrijeme pandemije postaje dostavljač. Engleski Sun snimio je Kinga kako dostavlja svojih, cca. 200-tinjak paketa dnevno. Dakle, dnevna zarada mu je: kuna po paketu. A računu skoro 15 milijuna kuna.

- Ne znam baš je li vam ovo neka vijest, a? Što se vama čini? - rekao je reporterima koji su ga zamolili i za izjavu.

Nema glasina da je spiskao ili lošim ulaganjima izgubio stečeno bogatstvo. Izgleda da mu je jednostavno dosadno.

- 'Ajmo pošteno: samo je moja stvar s čime se bavim. Nije ovo javni posao kao npr. nastup na Svjetskom prvenstvu, Mastersu ili Grand Prixu u pikadu. Na kraju dana, svatko od nas radi i zarađuje kako god zna i umije - zaključio je Mervyn King prije nego je sjeo u dostavni kombi i nastavio s poslom.

Inače, među pošiljkama koje preuzima u industrijskoj zoni u Norwichu pa isporučuje po gradu i okolici, svaki dan se nađe i bar nekoliko kompleta pikado strelica koje sam King proizvodi i prodaje!

Što kažu kolege? Sad su se navikli, ali kad su ga prvi dan vidjeli u skladištu...

- A skoro smo svi popadali na stražnjice, naravno - pričaju ostali iz Amazonove dostavne službe.

- Tako poznat i bogat čovjek mogao je sve ove mjesece sjediti doma i uživati, ali jednostavno radije izađe iz kuće, malo je u pokretu, a nešto i zaradi. I baš ga briga tko ga vidi, hoće li ga netko prepoznati... Radi kao i svi mi drugi koji na računu nemamo ni 170, a ne milijun i 700 tisuća funti kao on. Mi ovdje svi mislimo isto: svaka mu čast! - rekli su Kingovi kolege Sunovim reporterima.

Sezona pikada trebala bi se nastaviti turnirom bez publike u Milton Keysu, sljedeći tjedan. Pa će se i Mervyn King vratiti svom uobičajenom i daleko lukrativnijem poslu.

 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica