To je to što me zanima!

Hajduku dan derbija! Pioniri i juniori svladali su dinamovce

Nogometaši Hajduka osvojili su Hrvatski kup u konkurenciji pionira i juniora, dok je Dinamo bio uspješniji u kadetskom uzrastu. Ludbreg je bio poprište trostrukog programa velikog derbija
Vidi originalni članak

Hajduk je ukupni pobjednik finalnog dana Hrvatskoga nogometnog kupa za mlađe uzraste u Ludbregu. Pioniri i juniori "bilih" srušili su Dinamo, dok su Zagrepčani slavili u konkurenciji kadeta.

Pioniri (U-15): Hajduk - Dinamo 3-1

Prvi su na red došli pioniri Dinama i Hajduka. 'Modri' su u utakmicu ušli kao branitelji naslova jer su posljednje dvije godine osvojili Kup. U vodstvo ih je doveo Šaranić u 3. minuti dok je Hajduk izjednačio preko Galića u prvoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena iz penala.

Utakmica se igrala na dva poluvremena po 35 minuta, a kada se činilo da ćemo gledati raspucavanje s bijele točke, Hajduk je riješio Dinamo u nekoliko minuta.

Bebić je u 69. minuti pospremio loptu u mrežu za vodstvo Hajduka 2-1 nakon čega je Tino Agić udario igrača bez lopte poslije primljenog gola i zaradio drugi žuti karton. Sin proslavljenog igrača Dinama Jasmina Agića ostatak susreta odgledao je uz teren.

Konačnu potvrdu pobjede Hajduku s igračem više donio je Ljubičić na lijepu asistenciju Klarića.

Hajduk je na kraju zasluženo slavio. Imao je posjed i osam udaraca, od čega sedam u okvir, dok je Dinamo ostao na tri udarca, dva u okvir.

Kadeti (U-17): Hajduk - Dinamo 2-3

Odmah nakon najmlađih na redu su bili kadeti, igrači do 17 godina. Hajduk je bolje krenuo, poveo već u petoj minuti golom Šege. Izjednačili su kadeti Dinama u 20. minuti. Gol iz penala za 1-1 zabio je Pršir. U 49. minuti Marin je preokrenuo i doveo 'modre' u vodstvo.

U drugom dijelu pravi show na terenu. Najprije je Kreković iz Hajduka dobio izravni crveni karton zbog prigovora sucu i taman kad se činilo da će 'modri' mirno privesti utakmicu kraju - šok za Dinamo. Blagaić zabija za 2-2 'bilih'.

A onda na scenu stupa ponajbolji nogometaš Dinama. Šipoš zabija u 63. minuti za 3-2, a to mu je ove sezone 29. gol u kadetima ove sezone (prvenstvo i kup).

Dinamo je danas imao sedam udaraca i svih sedam u okvir dok je Hajduk imao šest udaraca i četiri u okvir. Dinamo je imao i posjed, a pobjedom u finalu osvojio je četvrti uzastopni trofej Kupa u ovoj dobnoj kategoriji.

Juniori (U-19): Hajduk - Dinamo 6-4* (2-2)

Iako Hajduk nije registrirao svoju momčad za juniorsko prvenstvo, ona je ipak otišla do kraja u Kupu. U posljednjoj utakmici trostrukog finalnog programa u Ludbregu "bili" su svladali "modre" nakon raspucavanja s bijele točke 6-4.

Dinamo je poveo u četvrtoj minuti golom Marija Ćuže na asistenciju Kneževića, a Hajduk je izjednačio već u 16., kad je Matej Hudećek zabio bizaran autogol iz voleja na petercu, u pokušaju izbijanja lopte.

Izjednačen je rezultat stajao na semaforu do 80. minute, a onda je ponovno postalo zanimljivo. Hajduk je poveo preko Delića, koji je iskoristio fino dodavanje Čulića za preokret. Ipak, samo dvije minute potom Skorup je napravio glupost igravši rukom u šesnaestercu Hajduka, pa je Neven Đurasek izjednačio iz penala.

U lutriji jedanaesteraca hajdukovci Simonović, Skorup, Krajina i Delić bili su besprijekorni, dok je golman Hajduka Matijaš skinuo udarce Franjiću i Špikiću te tako omogućio veliko slavlje za splitsku momčad.

Idi na 24sata

Komentari 50

  • SPALATINO 19.05.2017.

    Bravo dico i bila i plava.

  • kopoddrugimjamukopanos 19.05.2017.

    klinjo od glupana agića osmoškolac a već udara bez lopte i dobije crveni. krasan odgoj nema šta

  • saguaro_1 19.05.2017.

    Bravo tići.

Komentiraj...
Vidi sve komentare