To je to što me zanima!

Pippo Inzaghi vratio Benevento u Serie A, srušili su sve rekorde

Ukrasite s našim zastavama balkone, terase, prozore... Ne smijemo se još okupljati pa radost podijelimo tako što će cijeli grad biti u crveno-žuto-crnim bojama, poručio je trener Pippo Inzaghi
Vidi originalni članak

'Vještice' su opet zajedno s Interom, Juventusom i Milanom! Benevento je u Serie A, a naslov u drugoj ligi osigurali su sedam kola prije kraja što nikome nije uspjelo još od 1978. kada je isti podvig napravio Ascoli.

Crveno-žute u fantastičnoj sezoni vodio je nekad legendarni golgeter Filippo Inzaghi (46), a naslov u Serie B je osvojen sa 24 boda više od prvih pratitelja, Crotonea i Cittadelle. Najbolji strijelci su rutineri Marco Sau (32) i Nicolas Viola (30).

- Ovo je nešto fantastično, a kad gledamo koliko dugo netko nije napravio nešto slično onda bez patetike nego s ponosom mogu reći i da smo napravili: povijesni rezultat - pričao je, nakon 1-0 trijumfa nad Juve Stabijom, Pippo Inzaghi.

Gledatelji još ne smiju na tribine pa je upriličen vatromet, a luda fešta dogodila se u klupskom autobusu. Benevento se u Serie A vraća nakon dvije godine pauze, a već su dogovorili i prvo veliko pojačanje: stiže im bivši napadač Chelseaja i Marseillea, Loic Remy.

Inzaghi će opet biti trener u Serie A zajedno sa svojim, u trenerskom smislu zasad ipak daleko uspješnijim bratom Simoneom koji se sa Lazijom bori za scudetto:

- Ja sam strahovito zahtjevan, dan za danom sam visio za vratom ovim igračima, a oni su na sve odgovorili na najbolji mogući način. Što se Simonea tiče, od njega mogu samo učiti.

Poslao je i apel navijačima:

- Ukrasite s našim zastavama balkone, terase, prozore... Ne smijemo se još okupljati zbog korona virusa pa radost podijelimo tako što će cijeli grad biti u crveno-žuto-crnim bojama, a kad pandemija prođe ludo ćemo slaviti i navijati svi zajedno na našem 'Vigoritu' - rekao je Pippo Inzaghi.

 
Idi na 24sata

Komentari 1

  • NIKE 30.06.2020.

    Slično je i Conte uveo jedan klub u prvi razred talijanskog nogometa, i mislim da je to najzdraviji način za svakog trenera. Od slabije razine gdje se upoznaje sa svlačionicom i odnosima u njoj do igre koja je nešto sporija. I Zidane je vodio Castillu, Pep je imao uspjeha sa B momčadi itd., takod a Pipo svaka čast one tvoje avanture u Milanu odlaze u prošlost samo nastavi ovim načinom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare