To je to što me zanima!

Priprema se za maraton među smrznutim komadima mesa...

Fernando Gonzales (26) u španjolskom Gijonu trenira u tvornici zamrznute hrane. Ekstremni atletičar sprema se za Sjevernopolarni maraton koji će istrčati 7. travnja
Vidi originalni članak

Španjolski atletičar Fernando Gonzales (26) u travnju će nastupiti na Sjevernopolarnom maratonu. Kako bi se što bolje pripremio za temperature koje ga očekuju, Gonzales je redao krugove u tvornici Frioastur koja zamrzava mesne proizvode. 

Trčao je Španjolac među zamrznutim komadima mesa na temperaturi od -30 Celzijevih stupnjeva. Na 42-kilometarskoj utrci na Sjevernom polu čekaju ga temperature između 25 i 40 Celzijevih stupnjeva ispod nule. No sjeverni vjetar koji puše i do 60 km/h još će pogoršati uvjete na vjerojatno najtežem maratonu u svijetu. 

No Španjolac ima iskustva u sličnim uvjetima. Na petodnevnoj utrci 100 milja na Himalajima kroz ciljnu je ravninu prošao kao prvi.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • barbaboro 26.05.2011.

    Kad ne možeš biti dobar u nekoj klasičnoj, Coubertinovskoj disciplini, onda izmišljaš razne kerefeke-discipline. Što se ne takmiči u klasičnom, normalnom maratonu? Tako ću i ja, pošto nisam dobar u nikakvoj olimpijskoj disciplini, trenirati da budem prvak svijeta u penjanju na bukvu moje babe Jele u Lici. Kao onaj naš ronilac, Kristijan Curavić. Kad ne može u nekoj pravoj disciplini, u kojoj je stravična konkurencija, onda je on - šatro - prvak u ronjenju, ali.... pazi sad - pod ledom! Svašta!

  • traktorijada fan 16.05.2011.

    sta je to teniser?

  • x-BOX 25.03.2011.

    ma koji qrc pa zar Fernando Gonzales nije teniser ??????????

Komentiraj...
Vidi sve komentare