To je to što me zanima!

Pirlo bez milosti: Otpisao je čak desetoricu, što to znači za Juve?

Agnelli je u subotnje jutro sazvao sastanak direktora i obznanio im svoju odluku, a prvi igrači koji su telefonski saznali za otkaz bili su Chiellini, Bonucci, Buffon i Ronaldo. Nijedan se nije bunio
Vidi originalni članak

Andrea Pirlo praktički nije ni preuzeo Juventus kako spada, a u talijanskim tiskovinama već se naširoko razglaba kakve će sve promjene prvak Serie A doživjeti i kako će nekad klasni veznjak prekrojiti momčad.

Talijani su, predvođeni Gazzettom dello Sport, iznijeli popis nogometaša kojima bi se Pirlo trebao zahvaliti i on je više manje očekivan s nekoliko iznimki koje su uzdrmale 'čizmu'. Čini se kako je dio Pirlova dolaska već otprije isplaniran i osmišljen.

Znalo se da je karijeri u Juventusu kraj došao Federicu Bernardeschiju, Gonzalu Higuainu, Samiju Khediri, Danieleu Ruganiju i Mattiji De Scigliu, no malo tko je mogao očekivati da će Pirlo na popis uvrstiti i Douglasa Costu, Alexa Sandra, Danila i Blaisea Matuidija! Tu se još ugurao i Aaron Ramsey.

DESET IGRAČA ODLAZI Stigao Pirlo, Juve kreće u čistku

Dakle, prema tvrdnjama tiražnog talijanskog lista, svih deset nabrojanih nogometaša bit će na transfer listi i klub će ih pokušati prodati. Tko će doći kao zamjena još se ne zna, no Juventus je već potpisao Arthura Mela iz Barcelone i Dejana Kuluševskog iz Parme.

Novi Juve za Ligu prvaka

No, što se krije iza svega? Pirlo je već neko vrijeme u Juventusu i prije desetak dana preuzeo je U-23 momčad, koju se neformalno naziva i "B ekipa". Budući da predsjednik Andrea Agnelli još otprije nije bio zadovoljan Sarrijem i prije nekoliko dana su čak ušli i u sukob, tjednima unazad talijanskim se medijima provlačio i povratak Massimilijana Allegrija.

Dakle, bilo je pitanje vremena kada će Agnelli Sarriju uručiti otkaz. Odlazak je bio brz i efikasan pa je verojatno i Pirla iznenadio cijeli rasplet. Agnelli je u subotnje jutro sazvao sastanak direktora i obznanio im svoju odluku, a prva četvorica koja su telefonski saznala za otkaz bila su Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci, Gianluigi Buffon i Cristiano Ronaldo.

SMJENA NA KLUPI Sarri dobio otkaz u Juventusu!

Niti jedan nije bio previše iznenađen, čak su se i složili s Agnellijevom odlukom. Za pretpostaviti je da je ideja predsjednika Juventusa bila da Pirlo jednog dana preuzme klupu, a ispadanje iz Lige prvaka od, prema njegovim riječima, "slabijeg kluba za kojeg su svi odahnuli kada je izvučen na ždrijebu" samo je ubrzalo proces.

U takvom raspletu bilo je govora i o remontu Juventusa. Prema svemu sudeći, nekolicina igrača nije zadovoljila apetite momčadi kao što je Juventus i kriterije višeg cilja "osvajanja Lige prvaka." To znači da će u Torino u narednom periodu stići pola tuceta novih, provjerenih igrača uz dodatak nekih novih mladih snaga. Juve ih ima na pretek, bit će ključno odabrati tko je kalibar za velike domete.

Financijski je iznimno stabilan klub i može si dozvoliti prekrojavanje momčadi bez Uefinih posljedica. Kostur će i dalje ostati tu, pitanje je samo koliko će drastični potezi imati efekta i hoće li biti vremena za prilagodbu.

Juventus će pripreme za novu sezonu započeti 24. kolovoza, no Pirlo ima problem - u rujnu se igra UEFA Liga nacija, a nova sezona Serie A starta 19. rujna te će kompletnu momčad na raspolaganju imati tek desetak dana.

Idi na 24sata

Komentari 43

  • 10.08.2020.

    Bit ce to dobro za Juventus. Čak je i oke sto su Pirla odabrali.

  • japanokinezjapano 10.08.2020.

    Pitanje je kada će se Juventus riješiti Juventusa?

  • 10.08.2020.

    Nego..... sta cemo s publikom ???

Komentiraj...
Vidi sve komentare