To je to što me zanima!

Pistorius definitivno neće nastupiti na OI u Pekingu

Nakon što nije uspio istrčati olimpijsku normu u pojedinačnoj konkurenciji, izbornik Pistoriusa nije uvrstio ni u južnoafričku štafetu 4x400 metara
Vidi originalni članak

Od samog početka smo znali da će nastupiti na Olimpijskim igrama u Pekingu jedino ako se kvalificira. Nismo očekivali da će biti posebno nagrađen ili nešto slično. Pravila su pravila, rekao je Peet van Zyl, menadžer Oscara Pistoriusa, 21-godišnjeg atletičara koji nastupa s protezama umjesto potkoljenica.
Prije nekoliko dana Pistorius je imao posljednju šansu da istrči normu na 400 metara. Istrčao je najbolje vrijeme u životu, za 11 stotinki srušio vlastiti rekord, ali još mu je 70 stotinki nedostajalo do potrebnih 45.55. I bilo je jasno - jedina Oscarova nada da ostvari san i nastupi u Pekingu je štafeta.
- Imamo četvoricu trkača koji imaju bolje vrijeme i oni će nastupati u štafeti na Olimpijskim igrama - objavio je u petak predsjednik Atletske federacije Južne Afrike Leonard Chuene.
Tim je riječima san ostao neostvaren, ali imat će Oscar još prilika. Prvu za četiri godine u Londonu. U ekskluzivnom razgovoru za 24sata Oscar se nedavno požalio da zbog komplikacija s dozvolom da se uopće pokuša kvalificirati za Peking nije imao previše vremena za pripreme. Mora i obaviti sve silne obveze prema sponzorima, pa je i za treninge manje vremena. No sada dozvolu ima, sponzore je također riješio i pred sobom ima četiri godine vremena da se pripremi za borbu za OI u Londonu 2012.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare