To je to što me zanima!

Plan za olimpijce u Tokiju: Imat će testiranja svakih 4-5 dana

Više od 15.000 sportaša trebalo bi doći u Tokio i sudjelovati na Olimpijskim igrama koje počinju 23. srpnja, a većina bi ih trebala biti smještena u olimpijskom selu
Vidi originalni članak

Sportaši koji sudjeluju na Olimpijskim igrama morat će priložiti negativan test na COVID-19 napravljen najviše 72 sata prije njihovog dolaska u Japan i bit će podvrgavani testiranjima na koronavirus "svakih 4-5 dana" tijekom Igara, navodi se u izvješću koje su u srijedu objavili organizatori.

POGLEDAJTE VIDEO: Zlatna generacija rukometaša iz Atalante 1996.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Organizatori OI u Tokiju, japanska vlada i uprava metropolitanskog područja Tokio raspravljali su u srijedu o tome kako glavni japanski grad planira ugostiti Igre sljedeće ljeto i koje mjere je potrebno provesti da se osigura sigurno okruženje za sportaše i sve sudionike Igara.

Trenutačno svi koji dolaze u Japan moraju provesti u karanteni 14 dana, no sportaši i svi koji su ključni za održavanje Igara bit će izuzeti od toga.

WADA: 'Amerikanci lažu, moguće je da ih izbacimo s Olimpijskih igara'

Više od 15.000 sportaša trebalo bi doći u Tokio i sudjelovati na Olimpijskim igrama koje počinju 23. srpnja, a većina bi ih trebala biti smještena u olimpijskom selu.

U izvješću se navodi da će centar za testiranje sportaša na koronavirus biti smješten u selu.

Organizatori će također pokušati navesti sportaše da što manje vremena provode u Tokiju nego što bi inače.

- Želimo biti obzirni prema sportašima pa režim u selu neće biti tako strog - izjavio je izvršni direktor organizacijskog odbora Toshiro Muto.

- Nakon što Igre završe želimo da se sportaši vrate u svoju domovinu što prije - dodao je.

 

Japanski mediji su u srijedu objavili da će za vrijeme trajanja Igara biti dopušten ulazak u Tokio "velikom" broju stranih posjetitelja.

Međutim, u danas objavljenom izvješću stoji kako konačna odluka o broju stranih gledatelja neće biti donesena prije proljeća.

DAIYA SETO Japanci suspendirali svjetskog prvaka zato što je varao ženu

Izglede da se Igre održe sigurno sljedeće ljeto povećavaju vijesti o razvoju cjepiva protiv COVID-19.

Uspješno cjepivo moglo bi učiniti suvišnima mnoge protumjere protiv COVID-19 o kojima trenutačno raspravljaju organizatori Igara, ali Muto je naglasio da s organizacijom i pripremom za OI idu dalje, sa ili bez cjepiva.

- Što se tiče cjepiva, tek smo nedavno vidjeli prve pozitivne vijesti, ali cjepivo još nije dostupno. Što se može dogoditi, što bi se moglo dogoditi, nije jasno pa mi radimo dalje pod pretpostavkom da cjepiva nema - dodao je.

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mentalist1 02.12.2020.

    Nema grupnjaka ovaj puta

Komentiraj...
Vidi sve komentare