To je to što me zanima!

Platini odbio mogućnost organiziranog dopinga

Na sastanku u Beču predsjednik Uefe najavio je stroža pravila u borbi protiv dopinga i ustvrdio kako organiziranog dopingiranja nema
Vidi originalni članak

Prvi čovjek Uefe Michel Platini odgovorio je na navode kako u Europi postoje klubovi u kojima se igrači sustavno dopingiraju. Francuz je odbio takve špekulacije i ustvrdio kako ne vjeruje da postoji i jedan klub koji igračima svjesno daje nedopuštena sredstva.
- U današnje vrijeme nogometaši mnogo putuju i češće mijenjaju klubove. Kad su u pitanju pojedinci možemo pričati o pogreškama, no nije vjerojatno da klubovi svjesno i organizirano dopigiraju igrače.
Nekadašnji igrač Juventusa podsjetio je kako su doping kontrole danas puno češće i strože:
- U prošlosti je dopingiranje igrača moglo nekažnjeno proći, no danas to nije realna mogućnost.
Priče o sustavnom dopingu intenzivirale su izjave jednog dužnosnika brazilskog nogometnog Saveza, koji je nedavno ustvrdio kako je PSV svjesno dopingirao Ronalda kako bi mu pojačao mišićnu masu.
Platini je o problemu dopinga među nogometašima pričao u Beču na konferenciji za novinare upriličenoj povodom nadolazećeg Europskog prvenstva. Na tom će se natjecanju prvi put u povijesti za antidoping kontrole koristiti uzorci krvi. Kontrolni testovi neće biti najavljivani, a prije svake utakmice njima će biti podvrgnuta po dva igrača iz svake momčadi.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare