To je to što me zanima!

Pljačkaš kojeg je uhvatio Kovač osuđen na godinu i pol zatvora!

Tri i pol mjeseca nakon što je Robert Kovač pobrao pohvale njemačke javnosti zbog obuzdavanja pljačkaša i zaštite umirovljenika u Frankfurtu završen je sudski postupak protiv nasilnika
Vidi originalni članak

Thomas M., 28-godišnji Litavac kojega je bivši hrvatski nogometni reprezentativac Robert Kovač (43) u svibnju u Frankfurtu spriječio prilikom pokušaja pljačke umirovljenika, osuđen je na godinu i pol dana zatvora, piše njemački portal Bild, prenosi Fenix Magazin.

Mlađi brat Kovač večerao je u jednom frankfurtskom restoranu u zapadnom dijelu grada kad je primijetio pljačku 72-godišnjeg umirovljenika pred bankomatom nakon što je ovaj podigao novac. Nesretnog starca oborio je na pod i uzeo mu 40 eura.

- Čuo sam da netko doziva upomoć. Ugledao sam muškarca kako trči prema meni, a iza njega je bio stariji muškarac koji je ležao na podu. Potrčao sam prema njemu. Muškarac je počeo bježati na drugu stranu, potrčao sam za njim i uhvatio ga nakon 50-ak metara - prepričao je Kovač njemačkim medijima i dodao:

- Reagirao sam brzo i nisam razmišljao ima li čovjek nekakav nož. Da sam o tome mislio, možda to tada ne bih učinio.

Robert Kovač, pomoćnik bratu Niki u bundesligašu Eintrachtu iz Frankfurta, dobio je velike pohvale u njemačkim medijima koji su ga proglasili herojem i zaštitnikom slabijih, a igrači i vodstvo kluba odali su mu priznanje za hrabar čin. Zbog toga mu je medalju za hrabrost dodijelio i premijer savezne države Hessen Volker Bouffer.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • šumarstvo 21.08.2017.

    Huumana i hrabra gesta od Kovača i svavako pozitivna promidžba Hrvata, jer znam da tamo mnogi naši ostavljaju loš dojam.

  • mac1975 21.08.2017.

    Hrvatska bi ga sudila i vjestacila oko 3 godine i potrosila brdo para i onda ga oslobodila i platila mu odstetu

  • user_204031 21.08.2017.

    Litavac??

Komentiraj...
Vidi sve komentare