To je to što me zanima!

Po novom pravilu Mansell bi osvojio dva naslova više

U Formuli 1 se neće dijeliti medalje, kako je Bernie Ecclestone predlagao, ali pobjede će od nove sezone vrijediti znatno više od bodova
Vidi originalni članak

Ovotjedno zasjedanje Svjetske automobilističke federacije u Parizu rezultiralo je revolucionarnom odlukom: Već od ove sezone novi svjetski prvak Formule 1 postati će vozač s najviše pobjeda, a ne prikupljenih bodova.
Iako se u Formuli 1 neće dodijeljivati medalje kao na Olimpijskim igrama, kako je predlagao Bernie Ecclestone, veliki šef najvećeg oktanskog cirkusa ipak je progurao svoju ideju, u malo izmijenjenom obliku.
- Ovo je odlično! Pa mislim iskreno, momci koji znaju pobijeđivati itekako se vesele novom pravilu. Ovi ostali, koji nikad i nisu bili blizu pobjedničkom postolju, doista nemaju za čime žaliti - tvrdi Bernie Ecclestone.
Da se isto pravilo primjenjivalo u prošloj sezoni, novi prvak ne bi postao Lewis Hamilton nego Felipe Massa. Brazilac je slavio šest puta, a Hamilton jednom manje. Kroz povijest Formule 1 bez naslova bi tako ostalo čak trinaest svjetskih prvaka!
Osim borbe za naslov sve ostaje isto: odlučivat će broj bodova.
- Sviđa mi se novi sustav bodovanja. Mislim da je to potpuno u interesu gledatelja - složio se s Ecclestoneom testni vozač McLarena Pedro de la Rosa.

PROST JEDVA PROTIV SENNE
Novo pravilo promijenilo bi i ishod najvećeg rivalstva u povijesti Formule 1. Pored 1988. i 1990. Ayrton Senna pobijedio bi Alaina Prosta i 1989. godine.
S JEDNOM POBJEDOM PRVAK
Najneizvjesnija sezona odigrala se 1982. godine. Čak 11 vozača uspjelo je pobijediti, a svjetski prvak bio je Keke Rosberg i to samo s jednom pobjedom.
NIGEL JE BIO LOŠ TAKTIČAR
Temperamentni Britanac samo je jednom bio svjetski prvak: 1992. u Williamsu. Po novom sustavu Nigel Mansell bio bi najbolji i 1986. te 1987. godine.
TODT OTIŠAO IZ FERRARIJA
Nakon što je punih 16 godina vodio F1 momčad iz Maranella, francuski inženjer Jean Todt odlučio se u potpunosti povući sa svih funkcija u Ferrariju.
Momčad je preuzeo 1993. godine, a do 2008. godine Ferrari je osvojio šest pojedinačnih naslova, sedam naslova prvaka Formule 1 u konkurenciji konstruktora te ukupno 98 pobjeda na Grand Prix utrkama.
- Jean je bio jedan od prvih ljudi tvrtke svih ovih godina, žao nam je što dolazi - rekao je predsjednik Ferrarija Di Montezemolo.
HAMILTON SPOR NA TESTIRANJU
Svjetski prvak u Formuli 1 i dalje ima problema na treninzima. Lewis Hamilton je i u utorak bio spor na testiranju svoga novog McLaren-Mercedesa u španjolskom Jerezu. Dapače, bio je najlošiji u utorak. U 112 odrađenih krugova najbržeg je uspio svladati za minutu, 19 sekundi i 121 tisućinku. Button je bio najbrži s vremenom 1:17.844, a odvozio je pet krugova više. U utorak na stazi nije bilo Fernanda Alonsa, koji je u ponedjeljak bio najbolji u svom novom Renaultu.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • choobra 19.03.2009.

    @god of war-pazi njega ''čovijeka''-i ti si kao sad pametniji? Hihihihi...Blažićko i Novak su ok, za razliku od onog retardusa Slavka Cvitkovića za kojeg sam i ja potpisao peticiju da se skloni sa komentatorskog mjesta F1. I uspjeli smo...jeee! Jest da Blažićko i Novak sporo kopčaju stvari ali makar imaju nekakvu kulturu i ne vrijeđaju svojim debilnim komentarima kao Slavko. Probaj pratit F1 na srpskom RTS-u ili FOX-u pa će brzo shvatiti kako su Blažićko i Novak maheri !!!

  • god of war 19.03.2009.

    baš je sranje ovaj sistem sada!!!! a bernie ako ima obiteljskih problema,nemora se istresat na nama tj F i ubijet gledanost!! sada cijelu situaciju može izvuć samo jedan tj dva čovijeka,moj idol Ivica\"the dramatičar\"Blažičko i Neven\"koji pojma nema\"Vela...samo kada se sjetim scene neznam koliko god unatrag,ono,krug zagrijavanja,a komentator veli\"šta im je pa su danas ovako spori\"....

  • nix_zgd 18.03.2009.

    glupost...gleda se ko će najviše puta zablistat a ne bit najbolji vozač..znači ako neki vozač pobjedi odma u više od pola utrka može se opustit i vozit zadnji..

Komentiraj...
Vidi sve komentare