To je to što me zanima!

Po sportskog Oskara: Modrić se bori s Noletom i LeBronom!

Rekorder je najbolji tenisač svih vremena Roger Federer s pet Laureus naslova, prati ga Usain Bolt s četiri komada, a Đoković je kipić, koji izrađuje Cartier, doma nosio tri puta
Vidi originalni članak

Luka Modrić našao se među šest kandidata nominiranih za sportaša godine u izboru Laureusa!

Prestižna nagrada najboljem svjetskom sportašu dodijelit će se 18. veljače 2019. godine, a Luka ima priliku postati prvi nogometaš koji ju je ikad osvojio.

Nominirani su dosad bili Ronaldo, Ronaldinho, Kaka, Cannavaro, Iniesta te naravno Cristiano Ronaldo i Messi, no svi su doma išli - praznih ruku.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nominiran i Mbappe

A sada Luka, kao i još jedan nogometaš - Kylian Mbappe, imaju priliku prvi put uhvatiti ovu nagradu.

Nominirani su još Novak Đoković, koji ju je osvojio već tri puta, peterostruki prvak u Formuli 1 Lewis Hamilton, najbolji košarkaš na svijetu LeBron James te fantastični maratonac koji je prošle godine oborio svjetski rekord Eliud Kipchoge.

Federer osvojio pet puta

Od 2000. godine nagradu su osvojila tek - sedmorica!

Rekorder je najbolji tenisač svih vremena Roger Federer s pet naslova, prati ga Usain Bolt s četiri komada, a Đoković je kipić, koji izrađuje Cartier, doma nosio tri puta.

Nagradu su osvojili i legendarni vozač Michael Schumacher, i to dvaput, kao i Tiger Woods. Po jedan put su slavili Sebastien Vettel i Rafael Nadal, kao i biciklist Lance Armstrong kojemu je nagrada naposljetku oduzeta zbog dopinga.

Osvojila i Janica

Iako nijedan Hrvat nikad nije osvojio nagradu za najboljeg sportaša, Janica Kostelić 2006. godine bila je najbolja sportašica!

Nominirana je bila Janica i tri godine ranije, a u izboru za nagradu našla se i Blanka Vlašić 2011. godine. 

No ipak, kategorija u kojoj su Hrvati bili najjači bila je ona za povratnika godine, gdje Janica ima par nominacija, Blanka jednu, a nagradu je jednom osvojio Goran Ivanišević nakon osvojenog Wimbledona.

Nominirani su bili Hrvati i za postignuće godine, točnije Marin Čilić nakon osvojenog US Opena, no ipak nije osvojio nagradu.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Mthesecond 18.01.2019.

    Fedex je osvajao te nagrade više zbog reklama (nema stranice s koje nije iskakao njegov lik) on više dođe ko neki modni mačak,neki glumac,influencer,ko da je član dinastije Kardashian,nešto njima u rodu :)) njegovo tenisko umijeće je tu bilo u drugom planu,više je ta slika koja se plasirala o njemu bila povod za te nagrade koje je osvajao,reklame koje su plasirali,koje se plasiraju,to se više gledalo,to je ljudima upadalo u oči,urezivalo se u um,njegov lik tu...Besprijekoran imidž,uvijek uglađen,fin,šeretski osmijeh,fina odijela na njemu...Svakako je zavrijedio te nagrade samo hoću reći kako se popularizirao...A što se tiče laureata danas,Luka je tu svakako broj jedan,Đoković iza njega,jedina dva koja vrijedi izdvojiti...Taj Le Bron stalno se gura,ista,slična priča kao i s Fedexom,vrhunski sportaš ali previše ga se ističe a druge zapostavlja...

  • jurkotic 18.01.2019.

    Luka bi trebao dobiti. Odveo "malu" Hrvatsku do trona svijeta

  • kalumantiga 18.01.2019.

    Ma to bi bio živi smijeh da i ovo osvoji!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare