To je to što me zanima!

Pobijedio Ćorića pa otkrio: Dva dana prije izgubio sam baku...

Kao da mu je to bila inspiracija jer Norrieju je ostavio tek tri gema, napravio je preokret u polufinalu protiv Shapovalova, a onda i protiv Ćorića u tie-breaku prvog seta okrenuvši 2-5
Vidi originalni članak

Andrej Rubljev rame uz rame s Novakom Đokovićem! Samo su, naime, ova dva tenisača u ovoj isprekidanoj i turnirima jako deficitarnoj sezoni osvojila četiri turnira. Rubljev je u Srbinovo društvo ušao u nedjelju postavši peti Rus s titulom u St. Peterburgu, prije njega ovdje su pobjednici bili Jevgenij Kafeljnikov, Marat Safin, Mihail Južni i Daniil Medvedev.

POGLEDAJTE VIDEO: Borna Ćorić na treningu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Ovo je stvarno posebno za mene - rekao je nakon što je i četvrti put u četvrtom susretu pobijedio Bornu Ćorića (7-6 (5), 6-4).

RUBLJOV SLAVIO 2-0 Sve je isto ko i lani: Ćorić opet izgubio finale Sankt Peterburga

Rubljev je još u siječnju, prije Australian Opena, dizao pobjedničke pehare u Dohi i Adelaideu, što nije napravio nitko od Dominika Hrbatyja od 2004. u prva dva tjedna sezone, a prije Roland Garrosa i u Hamburgu. Turnir na sjeveru Njemačke bio mu je prvi iz kategorije 500, drugi je došao ni mjesec dana kasnije i donio mu "pole-position" u utrci za London. Sada je na osmom mjestu na obje liste uz fantastičan omjer od 34 pobjede i samo sedam poraza. Bolji je tek Đoković s 37 pobjeda i dva poraza.

- Znam da imam dobre šanse, ali još nije ništa gotovo. Nisam očekivao uopće da ću biti u prilici, pa se ništa ni ne mijenja za mene. Ako ne uspijem, ionako je jako dobra godina za mene. Ako se nađem u Londonu, to će biti jako dobra vijest.

A jednu lošu Rubljev je saznao u petak, na dan četvrtfinala protiv Camerona Norrieja.

- Preminula mi je baka i bilo mi je jako teško. Zato sam još sretniji što je sve ovako završilo i zato je ovaj turnir poseban za mene.

Kao da mu je to bila inspiracija jer Norrieju je ostavio tek tri gema, napravio je preokret u polufinalu protiv Shapovalova, a onda i protiv Ćorića u tie-breaku prvog seta okrenuvši 2-5.

- Sreća je bila ključan faktor. Jednom mi je pomogla mreža, a dvaput je Borni loptica izašla za malo van terena - pošteno je priznao.

Ni Borna nema zašto biti tužan, dapače. Nakon ranog, a i bolnog, ispadanja u prvom kolu Roland Garrosa brzo je došao k sebi, napunio se samopouzdanjem, pogotovo nakon Raonića, i u ovoj završnici sezone, u koju ulazi s 24. mjesta, može postaviti temelje za onu nadolazeću.

- Kad se vratim kući, trenirat ću još više, još jače. Sljedeće godine vraćam se u St. Peterburg i nadam se da ću konačno osvojiti turnir - poručio je Borna kojem pobjednički pehar lani nije dao Daniil Medvedev...

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Prcko_Vitaminčić 19.10.2020.

    jesu mu na kraju pronašli baku?

Komentiraj...
Vidi sve komentare