To je to što me zanima!

Pobjeda bez Balića: Kopljara se sad boji i Nikola Karabatić

Danas su na scenu stupili neki drugi glavni likovi. Kopljar pa Bičanić, Ninčević i Gojun. Prošla vremena u kojima su Ivano Balić i Nikola Karabatić odlučivali oglede
Vidi originalni članak

Njihovo rivalstvo dizao je tenzije do krajnjih granice, spominjala se čak i mržnja, ali čini se kako su prošla vremena u kojima su Ivano Balić i Nikola Karabatić odlučivali oglede hrvatskih i francuskih rukometaša.

- Dovoljno je reći Hrvatska i Francuska. To je najveći rukometni derbi na svijetu - opisao je Luc Abalo suparništvo koje traje godinama.

No godine prolaze i ponešto se mijenja. Hrvatska je Francusku poslala kući bez Ivana Balića. Zapravo, s Balićem na četiri i pol minute. A Francuska je pala s Karabatićem koji prvi put u karijeri nije zabio ni gola Hrvatskoj.

- Ozbiljno? - iznenadio se naš golman Mirko Alilović. Da, ozbiljno. Nijedan gol...

- A dobro, ne ide mu tijekom cijelog turnira, nije loše što nije išlo ni protiv nas - nasmijao se Mirko. Nije bilo ni onog pravog Omeyera. Danas su na scenu stupili neki drugi glavni likovi. Marko Kopljar, primjerice, junak utakmice, a važnu ulogu odigrali su i Damir Bičanić, Ivan Ninčević, Jakov Gojun... Francuzi su ostarjeli, sve je bliže kraj velike generacije, a Hrvatska ima neke nove adute.

- Ne pobjeđuje se svaki dan Francuze - kazao je Goluža. Dosad i nije, ali... 

- Ne možeš svaki put uzeti zlato. Jedanput mora biti i ovako - tješio se Nikola Karabatić. A polufinale će nakon osam godina Francuzi pratiti na televiziji...

Idi na 24sata

Komentari 11

  • WOPAAA 26.01.2012.

    ma mi smo imbecilan narod , npr kad sljedecu utakmicu odigra lose ponovno cemo pljuvat po njem ,pa onda odigra dobro pa cemo opet dizat u nebesa i tako u nedogled.

  • chantelle23 26.01.2012.

    Zamislimo da je Ivano npr. Srbin. Pa ne bi se mi ovdje mogli obranit od srba sa svih strana, unosili bi nam se kroz ekran ovdje u facu velicajuci mu ime! Prisvajaju karabatica kao da je njihov (a i mi ga kontamo ko srbina neka mu je otac hrvat) a igra im za jednu francusku, pa ja bi se pravila da ga ne poznam uopce a ne da ga svojim zovem a on igra za drugu drzavu!

  • chantelle23 25.01.2012.

    Idete mi na zivce, sad odjednom Balic vise ne treba, proslo je njegovo vrijeme itd... Uzas, a u petak kad odluci utakmicu cete ga opet dizat u nebesa! Nije ni cudo sto mu se gadi vise rukomet kad ga vlastiti narod podcjenjuje i jedva ceka da popljuva!

Komentiraj...
Vidi sve komentare