To je to što me zanima!

Pobjeda Lewisa Hamiltona u Silverstoneu: I dalje je vodeći

Veliku nagradu Velike Britanije obilježila je kiša koja je poremetila taktiku Williamsu i omogućila Lewisu Hamiltonu da dođe do treće pobjede na utrci u Silverstoneu...
Vidi originalni članak

Britanac Lewis Hamilton pobijedio je u devetoj utrci Svjetskog prvenstva Formule 1 koja se vozila u njegovu dvorištu, na stazi u Silverstonu. Vozač Mercedesa slavio je ispred momčadskog kolege Nice Rosberga te Sebastiana Vettela iz Ferrarija.

- Jako sam sretan, donijeli smo neke dobre odluke prilikom ulaska u boks. Hvala svima koji su došli, ovo je za vas - rekao je Hamilton slaveći 38. pobjedu u karijeri pred 140.000 gledatelja.

No put do treće pobjede na Velikoj nagradi Velike Britanije za Hamiltona nije bio lagan. Iako je krenuo kao vodeći sa starta, Williamsov dvojac Felipe Massa i Valtteri Bottas polako mu se približio i prestigao ga, a onda mu je probleme počela stvarati kiša.

Lewis je na vrijeme otišao u boks promijeniti gume, što se pokazalo pravim momčadskim potezom. Vratio je vodeću poziciju, a Massa i Bottas na kraju su skliznuli na četvrto, odnosno peto mjesto.

Hamilton je ovom pobjedom povećao prednost pred momčadskim kolegom na 17 bodova, a treći je Vettel s 59 bodova minusa. Sljedeća utrka Svjetskog prvenstva vozi se za tri tjedna u Mađarskoj.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Mercedes s klasa 13.07.2015.

    Jel se to meni čini ili je ova formula 1 iz godine u godine dosadnija i dosadnija. Više ne stigneš popratiti sva pravila koja promjene svako malo

  • strmi007 05.07.2015.

    Dosadno

  • sonicc29 05.07.2015.

    meni je ova utrka bila zanimljiva zahvaljujući dvojcu williamsa te kiši na kraju.. naravno,daleko je to od prijašnjih sezona ali u odnosu na preostale utrke ove sezone ova je za 5..najviše bih istaknuo Vettela koji je na početku utrke pao na 9.mjesto,a onda odličnom taktikom i pravovremenom ulasku u boks kad je počela kiša skočio na 3.mjestu..forza ferrari!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare