To je to što me zanima!

Pobjegli na +5: United slomio Blackburn u samoj završnici

Manchester Unitedu 81. minuta trebala je da slomi otpor Blackburna. Valencia je načeo mrežu domaćina, a konačnih 2-0 postavio je Young pet minuta kasnije
Vidi originalni članak

Namučili su se nogometaši Manchester Uniteda, ali su u završnici utakmice slomili Blackburn na Ewood Parku i slavili s 2-0 u posljednjoj utakmici 31. kola Premierlige. Pobjegli su time Manchester Cityju na pet bodova prednosti.

Nije Fergusonova momčad uspjela pobijediti na posljednja dva gostovanja u Blackburnu, a Roversi su iznenađujuće slavili ove sezone na Old Traffordu (3-2), što su bili dovoljni razlozi za zabrinutost u redovima "crvenih vragova" uoči večerašnjeg ogleda.

Premda su i domaći imali svojih prilika, aktualni su prvaci imali značajno veći posjed lopte, najveći se dio utakmice igrao na Blackburnovoj polovici, ali nijedna lopta nije završila u mreži Paula Robinsona sve do 81. minute i trenutka genijalnosti Antonija Valencije. Ekvadorac je s desnog krila krenuo prema šesnaestercu, a kada je došao do njegovog ruba, iskosa je snažno je opalio desnom nogom i pogodio dalji kut domaćega gola.

Samo pet minuta kasnije Ashley Young, koji je ušao u igru netom prije, preciznim je udarcem s vrha kaznenog prostora i drugi put matirao Robinsona i zaključio svaku neizvjesnost. Unitedovi su nogometaši prije njegovog udarca izmijenili čak 37 dodavanja, a asistirao mu je na kraju Valencia kojem je to bilo 12. dodavanje za pogodak ove sezone.

Za United je to sedma pobjeda u nizu u Premiershipu, a pomalo bizarno zvuči podatak da već 936 minuta nije primio pogodak u utakmicama koje je igrao ponedjeljkom.

Premiership, 31. kolo:

Blackburn - Manchester United 0-2 (Valencia 81, Young 86)

Idi na 24sata

Komentari 67

  • EC10 03.04.2012.

    Ne mogu vjerovati koliko ljudi ovdje misli da united ima ispodprosječnu ekipu te da city ima ekipu koja je za klasu bolja, to su ekstra gluposti. United ima istu ekipu kao prošle godine(jedini novi je young) a to je ekipa koja je lani osvojila PL i igrala finale CL. Ove godine su imali dosta nesreće s ozljedama i fale im jako bitni igraći kao što su vidić, nani, fletcher pa će opet osvojiti naslov i to više nego zasluženo. Dojma sam da kada bi npr modrić potpisao za manutd svi bi ovdje odmah počeli pisati kako je sad united najači, kako je to ta karika koja im je nedostajala itd, a zapravo united ima super ekipu sa puno iskusnih ali i mladih igrača i jedino su barca(koja nema konkurencije) i real (zbog individualne kvalitete-pogotovo ronalda) trenutno bolji od uniteda.

  • m4j 03.04.2012.

    svaka cast unitedu..imaju srece, ali i iskustva, pobjednicki mentalitet itd..neka se ne uvrjede navijaci tog kluba, ali cinjenica da engleska nikad u povijesti nije imala slabijeg prvaka..ali to je prednost uniteda: kada zasluze pobjedit-pobjede..kada zasluze bit nakantani-opet pobjede( ne odnosi se na utakmicu sa b'burnom), dok recimo liverpool kada dominira,zasluzi pobjedit i razvljajuje u igrackom smislu opet uspije izgubit ili remizirat(kao npr protiv QPR-a, arsenala doma, uniteda doma, bburna doma, cityja doma,swansea doma, norwich doma itd)

  • m4j 03.04.2012.

    He's big, He's red, he sleeps in Fergie's bed, Howard Webb, Howard Webb!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare