To je to što me zanima!

Počela nova Formula 1 sezona, Verstappen najbrži uoči utrke!

Nakon 96 dana i finala prošlogodišnje sezone u Abu Dhabiju vratio se oktanski cirkus pod reflektorima u pustinjskoj stazi u Bahreinu. Najbrži uoči utrke koja se zbog ramazana održava u subotu je Max Verstappen
Vidi originalni članak

Max Verstappen u novoj je sezoni Formule 1 nastavio tamo gdje je stao lani zauzevši prvo mjesto u kvalifikacijama na VN Bahreina. Aktualni prvak postavio je vrijeme od 1:29,179 i time iza sebe ostavio Charlesa Leclerca (+0,229s, Ferrari) i Georgea Russella (+0,306s, Mercedes).

Verstappen nije bio u vodstvu nakon prve i druge kvalifikacijske runde, ali je u zadnjoj pokazao kako zna izvući pravi krug kada je to najpotrebnije i dominantno je najavio obranu titule.

Nizozemac uz svoje ime ima tri naslova prvaka i ove sezone se može izjednačiti sa Sebastianom Vettelom i Alainom Prostom na vječnoj listi prvaka. 

Drugi Red Bullov vozač, Sergio Perez, malo je podbacio u kvalifikacijama završivši peti (+0,358s), ispred njega se našao još Carlos Sainz (+0,328s, Ferrari).

Lewis Hamilton, koji je nedavno objavio kako će na kraju godine napustiti Mercedes i otići u Ferrari, nije imao sjajne kvalifikacije.  Završio je deveti s nešto više od pola sekunde zaostatka za Verstappenom, ali razlike između vozača bile su prilično male, stoga bi utrka u subotu (16 sati) mogla biti sjajna.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Freankye 01.03.2024.

    I sve po starom...

  • VidimJaSve 01.03.2024.

    pa i pise u kuranu,u prvim stranicama ,prije 1400god,,nema u nedilju formule 1potpisao allah ekber direktno

Komentiraj...
Vidi sve komentare