To je to što me zanima!

Počeo drugi krug na Zapadu: San Antonio 'razbio' Oklahomu

Košarkaši San Antonio Spursa poveli su sa 1-0 protiv Oklahoma City Thundera u polufinalnom dvoboju doigravanja u zapadnoj konferenciji NBA lige pobjedom 124-92
Vidi originalni članak

Prvi susret na "papiru" najzanimljivijeg para drugog kruga doigravanja u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu nije opravdao očekivanja, jer su na utakmicu u AT&T Centeru došli samo domaći igrači. San Antonio je pobijedio Oklahomu 124-92 i tako poveo 1-0 u polufinalnoj seriji Zapada.

Spursi su fantastično odigrali prvu četvrtinu koju su dobili čak 23 razlike (43-20) uz nestvaran šut iz igre, pogodili su 18 od 22 pokušaja, a pritom su ostvarili i čak 13 asistencija. Izvrsni napadački učinak potkrijepljen je i sjajnom igrom u obrani, domaći su u prvih 12 minuta upisali čak šest blokada, a usto je i Kawhi Leonard u potpunosti zaustavio Russella Westbrooka.

Izvrsna igra Spursa nastavila se i u drugoj četvrtini, pa se na odmor otišlo s velikih 33 razlike (73-40) i utakmica je bila praktički odlučena.

Početkom četvrte četvrtine bilo je i najvećih 43 razlike (109-66), da bi gosti u posljednjih 10 minuta uspjeli tek djelomično ublažiti poraz.

Fenomenalan je u dresu Spursa bio krilni centar LaMarcus Aldridge koji je za manje od 30 minuta provedenih na terenu postigao 38 koševa, 25 u prvom poluvremenu, uz šut iz igre 18-23, a vrhunski je odigrao i Leonard s 25 poena, 20 u prvom poluvremenu.

Kod gostiju najefikasniji je bio Serge Ibaka sa 19 koševa, Kevin Durant je dodao 16, od čega 11 u prvom poluvremenu, dok je zakazao Westbrook, koji je za 14 ubačaja potrošio 19 lopti uz šut iz igre 5-19.

Druga utakmica ovih suparnika igrat će se ponovno u San Antoniju za dva dana, a prolazak u konferencijski finale izborit će momčad koja prva ostvari četiri pobjede.

DRUGI KRUG DOIGRAVANJA, ZAPADNA KONFERENCIJA:

San Antonio - Oklahoma City 124-92 (San Antonio vodi sa 1-0)  

Idi na 24sata

Komentari 44

  • wwww 01.05.2016.

    Izvršit će jednu paralelu između ove serije Spursa/Thundera i Heata/Charlotte.Poslije dvije uvjerljive domaće pobijede Heata nad Charlotti svi smo mislili da će Heati pomesti Hornetse ali jedino dečki iz Charlotte nisu mislili tako i doveli su favorizirani Miami do 7 utakmice,zašto ovo pišem pa ne možemo na osnovu jedne utakmice tu nešto komparirati ali onu igru što sam noćas vidio kod Spursa je za mene nešto savršenstvo od glave pa do repa sve besprijekorno funkcionira,uštimano do posljednjeg takta i ako napadački kao noćas Spursi i u narednim utakmicama budu onako funkcionirali ja ne vidim tko im može stati na put do naslova..

  • Oblivion 01.05.2016.

    Izvedba Spursa za 10+, OKC mogu i moraju bolje od ovoga jutros

  • Paul_George_13 01.05.2016.

    Spursi su jaca ekipa ove sezone, ali ova utakmica nije realnost, jednostavno, usli su u utakmicu sa 18-20 sutom, jos kada igras obranu kao OKC, nema ti spasa.. Kako kaze legenda Sir Charles Barkley, Leonard je trenutno najbolji igrac u 2 smijera u NBA.. Jos kada se sjetim da smo im ga dali za Georgea Hilla..

Komentiraj...
Vidi sve komentare