To je to što me zanima!

Počinje akcija EuroBasket: Evo gdje nas gledati protiv Švedske

Nestrpljivo očekujemo ovu prvu kvalifikacijsku utakmicu, očekujemo da istrčimo na parket pred punom dvoranom Dražena Petrovića, najavio je izbornik Veljko Mršić utakmicu protiv Švedske
Vidi originalni članak

Kreće akcija EuroBasket 2021. Prva je stanica Draženov dom, a protivnik Švedska. Hrvatski košarkaši pod Tornjem od 18 sati protiv Skandinavaca otvaraju nove kvalifikacije za veliki turnir, lakše nego što su bile one za SP u Kini koju nismo vidjeli. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Od četiri reprezentacije u skupinu na EP će tri, dakle, ispada da je teže ne plasirati se.

- i prvi, igrači i stožer, smo prvi koji bi trebali izgraditi pozitivu, to je ono što nam je najpotrebnije. U prošlom ciklusu je bilo nekih stvari koje su negativno utjecale na našu ekipu. Momci koji su tu prisutni su kvalitetni, zdravi, mentalno prisutni i koncentrirani, sad samo to sve treba prenijeti na parket i napraviti tu sinergiju na domaćem terenu s publikom. Tko god je na drugoj strani, uza sav respekt, ne moramo se pretjerano opterećivati i možemo se nadati dobrim stvarima - rekao je Roko Ukić, povratnik u nacionalni dres.

KOŠARKAŠKI DRAGULJ DREŽNJAK 'Bio sam na 13. katu, a potres 7 po Richteru. Prestrašno...'

On će biti jedan od 12 Mršićevih izabranika, a nakon svega što smo proživjeli u prošlim kvalifikacijama, moramo puhati i na hladno.

- Dojmovi su dobri, dečki su došli jako motivirani i željni dokazivanja. Odradili smo nekoliko dobrih treninga. Nestrpljivo očekujemo ovu prvu kvalifikacijsku utakmicu, očekujemo da istrčimo na parket pred punom dvoranom "Dražena Petrovića", da damo sve od sebe, da uživamo i ja se nadam da će to biti dovoljno za ono što svi očekujemo, a to je pobjeda - najavio je izbornik koji respektira Šveđane.

- Šveđani su stigli u sastavu kakvom smo i očekivali, odnosno u najboljem mogućem. Igraju dosta brzo i agresivni su. Može se reći da preferiraju španjolski stil igre jer imaju pet igrača iz španjolske lige te još dva iz druge španjolske lige – što znači da je sedam igrača produkt španjolske škole košarke. No, ponavljam, mi smo domaćini, dobro smo trenirali, motivirani smo i u dobrom stanju. Moramo parirati njihovom intenzitetu i onda će naša kvaliteta doći do izražaja.

ZA EUROBASKET Bez Simona u prva dva susreta kvalifikacija: Klub ga ne pušta

Utakmicu možete od 18 sati gledati na drugom programu HRT-a te na Sportklubu 3. Sportklubove programe, ovisno o paketima, imaju mnoge platforme, od MAXtv-a, Iskona, Bneta, Total TV-a, Optime, A1...

Idi na 24sata

Komentari 13

  • supporter81 21.02.2020.

    Ako izgube od ovih onda ne trebaju nikad igrat vise ove bi dobili ja i par njih s ulice haha salu na stranu ajmo pocet vise i u kosarci nesto pokazat

  • Fahri Musliu Junior 21.02.2020.

    Ukic je bio Radjin i Vrankovićev suigrac a vidi ga još uvijek play Hrvatske a ova dvojica več penzioneri, hahaha, n20 godina nismo u stanju proizvesti jednog poštenog playa koji ce imati bar double-double!?

  • Natkica28 21.02.2020.

    Ajmo..vrijeme je i da košarkaši više pokažu kaj mogu i ostave svoje srce na terenu...🇭🇷🇭🇷🇭🇷

Komentiraj...
Vidi sve komentare