To je to što me zanima!

Počinje Kup konfederacija: Brazil otvara protiv Japana...

Nogometaši Brazila i Japana u 21 sat otvaraju Kup konfederacija, koji je svojevrsna proba za SP sljedeće godine. Nastupaju najbolje reprezentacije sa svih kontinenata
Vidi originalni članak

Predstojećih dva tjedna sve oči će biti uprte u Brazil, koji je domaćin Kupu konfederacija, svojevrsnoj probi za Svjetsko prvenstvo sljedeće godine.

Zemlja peterostrukog svjetskog prvaka od 15. do 30. lipnja ugostit će najbolje reprezentacije sa svakog kontinenta u dvije grupe sa po četiri momčadi, koje će svoje utakmice igrati u šest brazilskih gradova - Fortalezi, Recifeu, Salvadoru, Braziliji, Belo Horizonteu i Rio de Janeiru u kojem će se igrati finale na legendarnoj Maracani.

U skupini A igraju domaćin Brazil, pobjednik Azijskog kupa Japan, pobjednik sjeverno - i srednjeameričkog Gold Cupa Meksiko te viceprvak Europe Italija, koja je dobila pozivnicu.

U drugoj, skupini B natječu se aktualni svjetski i europski prvak Španjolska, pobjednik Copa Americe Urugvaj, pobjednik Kupa nacija Oceanije Tahiti te pobjednik Afričkog kupa nacija Nigerija.

Turnir večeras otvaraju Brazil i Japan, a utakmica se igra u 16 sati po lokalnom vremenu, a u 21 po našem, dok će se kasnije utakmice igrati u 19 sati po lokalnom, odnosno u ponoć po našem vremenu.

Na stadionu Nacional u Braziliji 'carioce' će na dugo vremena imati priliku odigrati pravu natjecateljsku utakmicu nakon niza prijateljskih utakmica, u kojima nisu pokazali pravo lice. No uvjerljiva 3-0 pobjeda nad Francuskom ponovno je dala zamah momčadi i vratila vjeru navijačima, koji od svojih igrača traže i treći uzastopni naslov na turniru.

Podsjetimo, Brazil je osvojio zadnja dva izdanja 2009. i 2005., a slavio je i 1997. u Francuskoj. S druge strane im je Japan, kojemu je ovo četvrti nastup, a predvođeni Nagatomom i Hondom htjet će ponoviti uspjeh iz 2001. kad su bili finalisti natjecanja.

Na Kupu konfederacija službeno će po prvi put u Fifinim natjecanjima biti predstavljena tehnologija na gol-liniji.

Skupina A

  • Brazil
  • Japan
  • Meksiko
  • Italija

Skupina B

  • Španjolska
  • Urugvaj
  • Tahiti
  • Nigerija
Idi na 24sata

Komentari 52

  • nešto123 15.06.2013.

    zaboravi sam spomenut tahiti po meni 3 favorit=)

  • nešto123 15.06.2013.

    ovo osvaja španjolska ili italija(ako se sretnu u finalu nece šanjolska tuc 4-0 italija se popravila)

  • LEONARD10 15.06.2013.

    Zanimljivo će to biti,treba sad vidjet uigranu (mladu) reprezentaciju Brazila,sad ih tek čeka pravi ispit protiv Japana koji su također dobra ekipa sa puno igrača koji igraju vani tako da mislim da bi itekako vrijedilo pogledat utakmicu no hvala svim našim televizijama koje će to prenositi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare