Obavijesti

Sport

Komentari 52

Počinje Kup konfederacija: Brazil otvara protiv Japana...

Počinje Kup konfederacija: Brazil otvara protiv Japana...
7

Nogometaši Brazila i Japana u 21 sat otvaraju Kup konfederacija, koji je svojevrsna proba za SP sljedeće godine. Nastupaju najbolje reprezentacije sa svih kontinenata

VIDEO

Predstojećih dva tjedna sve oči će biti uprte u Brazil, koji je domaćin Kupu konfederacija, svojevrsnoj probi za Svjetsko prvenstvo sljedeće godine.

Zemlja peterostrukog svjetskog prvaka od 15. do 30. lipnja ugostit će najbolje reprezentacije sa svakog kontinenta u dvije grupe sa po četiri momčadi, koje će svoje utakmice igrati u šest brazilskih gradova - Fortalezi, Recifeu, Salvadoru, Braziliji, Belo Horizonteu i Rio de Janeiru u kojem će se igrati finale na legendarnoj Maracani.

U skupini A igraju domaćin Brazil, pobjednik Azijskog kupa Japan, pobjednik sjeverno - i srednjeameričkog Gold Cupa Meksiko te viceprvak Europe Italija, koja je dobila pozivnicu.

U drugoj, skupini B natječu se aktualni svjetski i europski prvak Španjolska, pobjednik Copa Americe Urugvaj, pobjednik Kupa nacija Oceanije Tahiti te pobjednik Afričkog kupa nacija Nigerija.

Turnir večeras otvaraju Brazil i Japan, a utakmica se igra u 16 sati po lokalnom vremenu, a u 21 po našem, dok će se kasnije utakmice igrati u 19 sati po lokalnom, odnosno u ponoć po našem vremenu.

Na stadionu Nacional u Braziliji 'carioce' će na dugo vremena imati priliku odigrati pravu natjecateljsku utakmicu nakon niza prijateljskih utakmica, u kojima nisu pokazali pravo lice. No uvjerljiva 3-0 pobjeda nad Francuskom ponovno je dala zamah momčadi i vratila vjeru navijačima, koji od svojih igrača traže i treći uzastopni naslov na turniru.

Podsjetimo, Brazil je osvojio zadnja dva izdanja 2009. i 2005., a slavio je i 1997. u Francuskoj. S druge strane im je Japan, kojemu je ovo četvrti nastup, a predvođeni Nagatomom i Hondom htjet će ponoviti uspjeh iz 2001. kad su bili finalisti natjecanja.

Na Kupu konfederacija službeno će po prvi put u Fifinim natjecanjima biti predstavljena tehnologija na gol-liniji.

Skupina A

  • Brazil
  • Japan
  • Meksiko
  • Italija

Skupina B

  • Španjolska
  • Urugvaj
  • Tahiti
  • Nigerija
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja