To je to što me zanima!

U četvrtfinalu nas čeka 'furija': Brazil ostao korak do senzacije

Imamo prve četvrtfinaliste Svjetskog prvenstva u Francuskoj. To su Norveška, Francuska, Španjolska i Slovenija. Hrvatska će, prođe li Egipat, igrati protiv Španjolske u utorak
Vidi originalni članak

Kakav fantastičan kraj rukometnog dana u Francuskoj. U posljednjoj današnjoj utakmici osmine finala umalo smo vidjeli senzaciju. Španjolska je pobijedila Brazil 28-27, no južnoamerička reprezentacija do posljednje je sekunde bila u igri za prolazak dalje.

Tri minute prije kraja utakmice Brazil se držao u egalu sa Španjolcima i da se nisu uplašili pobjede u posljednjim minutama Španjolci bi bili na putu kući. Ovako, 'furija' je minutu i pol prije kraja povela i uz puno muke privela utakmicu kraju za veliko slavlje. Igračem utakmice proglašen je brazilski golman Almeida sa 14 obrana, no veliki junak španjolskog slavlja bio je Almeidin kolega s druge strane, Rodrigo Corrales. Drugi golman Španjolske u drugo poluvrijeme ušao je fantastično i vratio Španjolce u igru te im pružio priliku da uopće mogu razmišljati o pobjedi. Susret je završio sa šest obrana.

Najraspoloženiji kod Španjolaca su bili Canellas i Dušebajev sa pet golovo, a po četiri su dodali Rivera, Aguinagalde i Balaguer. Za Hrvatsku je ova utakmica bila izrazito važna s obzirom da nas pobjednik tog susreta čeka u četvrtfinalu u utorak. Naravno, prođemo li Egipat.

Slovenija na krilima igrača Zagreba

I u drugoj večernjoj utakmici preokret smo vidjeli u drugom poluvremenu. Slovenija je pobijedila Rusiju 32-26 i u četvrtfinalu će igrati protiv boljeg iz susreta Njemačke i Katara. 

Apsolutni heroji te utakmici bili su rukometaši Zagreba. Matevž Skok imao je 10 obrana, a Darko Cingesar šest golova iz šest udaraca. Napokon su dobar posao odradili i Vujovićevi vanjski igrači. S lijeve strane Borut Mačkovšek zabio je četiri gola, koliko i desni vanjski Dolenec. Bila je to utakmica u kojoj se čak 11 igrača Slovenije upisalo u strijelce, a takve je utakmice teško izgubiti.

Francuzi se uozbilji u drugom dijelu

I Francuska se mučila u prvom poluvremenu, no u drugom dijelu je samljela Island u samo par minuta i slavila na kraju 31-25. Na odmor su Francuzi otišli s minimalnih 14-13, ali u deset minuta nastavka zabili su devet golova i mirno utakmicu priveli kraju. Sjajni su bili Guigou i Karabatić, no oduševili su Remili te igrač utakmice Ludovic Fabregas. Omeyer 11 obrana, Guigou šest, Fabregas i Remili pet, Narcisse i Karabatić četiri... I miran san do četvrtfinala gdje čekaju boljeg iz susreta Bjelorusije i Švedske. Njima je vjerojatno baš svejedno.

Uragan Norvežana

Kao preslika ove prethodne utakmice, iako je igrana prije, bio je susret Červarove Makedonije i Norveške. Norvežani su uvjerljivo slavili 34-24 i tako se prvi put u svojoj povijesti plasirali u četvrtfinale SP-a. Tamo će igrati protiv bolje iz susreta Mađarske i Danske.

Červarovi igrači u prvom su dijelu izgledali dobro, na odmor otišli samo s -2, no u drugom dijelu doživjeli su pravu katastrofu. U samo 10 minuta dobili su 10 golova i povratka više nije bilo.

Kod Norvežana najviše su zabili Jondal i Sagosen (6), pet su dodali Tangen, Myrhol i Bjornsen. Kod Makedonaca standardno raspucan Lazarov sa šest golova, četiri je zabio Stoilov.

U Lilleu srušen svjetski rekord

Službeno je na utakmici Francuske i Islanda bilo 28.010 gledatelja. Najveća je to posjeta na jednoj rukometnoj utakmici u povijesti. Na stadionu Pierre Mauroy oboren je svjetski rekord.

Idi na 24sata

Komentari 101

  • Kalelarga 22.01.2017.

    sretno nam bilo, infarkti ne ginu, dupli daljinski su spremni.....

  • WerewolfQueen 22.01.2017.

    Ajde susjedi, u boj po cetvrtfinale :) sretno!!

  • Trošislav 22.01.2017.

    Ma ovi bar nešto prenose a što je sa Hrt kojeg plaćamo a zauzvrat nema ništa na tim programima

Komentiraj...
Vidi sve komentare