Obavijesti

Sport

Komentari 101

U četvrtfinalu nas čeka 'furija': Brazil ostao korak do senzacije

U četvrtfinalu nas čeka 'furija': Brazil ostao korak do senzacije
9

Imamo prve četvrtfinaliste Svjetskog prvenstva u Francuskoj. To su Norveška, Francuska, Španjolska i Slovenija. Hrvatska će, prođe li Egipat, igrati protiv Španjolske u utorak

VIDEO

Kakav fantastičan kraj rukometnog dana u Francuskoj. U posljednjoj današnjoj utakmici osmine finala umalo smo vidjeli senzaciju. Španjolska je pobijedila Brazil 28-27, no južnoamerička reprezentacija do posljednje je sekunde bila u igri za prolazak dalje.

Tri minute prije kraja utakmice Brazil se držao u egalu sa Španjolcima i da se nisu uplašili pobjede u posljednjim minutama Španjolci bi bili na putu kući. Ovako, 'furija' je minutu i pol prije kraja povela i uz puno muke privela utakmicu kraju za veliko slavlje. Igračem utakmice proglašen je brazilski golman Almeida sa 14 obrana, no veliki junak španjolskog slavlja bio je Almeidin kolega s druge strane, Rodrigo Corrales. Drugi golman Španjolske u drugo poluvrijeme ušao je fantastično i vratio Španjolce u igru te im pružio priliku da uopće mogu razmišljati o pobjedi. Susret je završio sa šest obrana.

Men

Najraspoloženiji kod Španjolaca su bili Canellas i Dušebajev sa pet golovo, a po četiri su dodali Rivera, Aguinagalde i Balaguer. Za Hrvatsku je ova utakmica bila izrazito važna s obzirom da nas pobjednik tog susreta čeka u četvrtfinalu u utorak. Naravno, prođemo li Egipat.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Slovenija na krilima igrača Zagreba

I u drugoj večernjoj utakmici preokret smo vidjeli u drugom poluvremenu. Slovenija je pobijedila Rusiju 32-26 i u četvrtfinalu će igrati protiv boljeg iz susreta Njemačke i Katara. 

Apsolutni heroji te utakmici bili su rukometaši Zagreba. Matevž Skok imao je 10 obrana, a Darko Cingesar šest golova iz šest udaraca. Napokon su dobar posao odradili i Vujovićevi vanjski igrači. S lijeve strane Borut Mačkovšek zabio je četiri gola, koliko i desni vanjski Dolenec. Bila je to utakmica u kojoj se čak 11 igrača Slovenije upisalo u strijelce, a takve je utakmice teško izgubiti.

Men

Francuzi se uozbilji u drugom dijelu

I Francuska se mučila u prvom poluvremenu, no u drugom dijelu je samljela Island u samo par minuta i slavila na kraju 31-25. Na odmor su Francuzi otišli s minimalnih 14-13, ali u deset minuta nastavka zabili su devet golova i mirno utakmicu priveli kraju. Sjajni su bili Guigou i Karabatić, no oduševili su Remili te igrač utakmice Ludovic Fabregas. Omeyer 11 obrana, Guigou šest, Fabregas i Remili pet, Narcisse i Karabatić četiri... I miran san do četvrtfinala gdje čekaju boljeg iz susreta Bjelorusije i Švedske. Njima je vjerojatno baš svejedno.

Men

Uragan Norvežana

Kao preslika ove prethodne utakmice, iako je igrana prije, bio je susret Červarove Makedonije i Norveške. Norvežani su uvjerljivo slavili 34-24 i tako se prvi put u svojoj povijesti plasirali u četvrtfinale SP-a. Tamo će igrati protiv bolje iz susreta Mađarske i Danske.

Červarovi igrači u prvom su dijelu izgledali dobro, na odmor otišli samo s -2, no u drugom dijelu doživjeli su pravu katastrofu. U samo 10 minuta dobili su 10 golova i povratka više nije bilo.

Kod Norvežana najviše su zabili Jondal i Sagosen (6), pet su dodali Tangen, Myrhol i Bjornsen. Kod Makedonaca standardno raspucan Lazarov sa šest golova, četiri je zabio Stoilov.

U Lilleu srušen svjetski rekord

Službeno je na utakmici Francuske i Islanda bilo 28.010 gledatelja. Najveća je to posjeta na jednoj rukometnoj utakmici u povijesti. Na stadionu Pierre Mauroy oboren je svjetski rekord.

Another record broken 👊🏼

Posted by France Handball 2017 on Saturday, January 21, 2017
Men’s Handball - Macedonia v Norway - 2017 Men
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 101
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu