To je to što me zanima!

Pogledajte dresove hrvatske reprezentacije kroz povijest

NOVI DRES Procurili su detalji novog hrvatskog dresa za SP, najveća promjena je drugi dres koji više nije plave, već crne boje s narančastim detaljima. Pogledajte kako se mijenjao hrvatski dres kroz povijest
Vidi originalni članak

Da nije bilo stvaralačke genijalnosti Miroslava Šuteja, hrvatskog slikara i grafičara, koji je još 1990. godine prije nogometnog dvoboja Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država smislio izgled hrvatskog dresa niti danas se ne bi mogli veseliti novim dizajnima prepoznatljivih dresova hrvatske reprezentacije sa crveno-bijelim kvadratićima.

Avangardan, kakav je već bio Miroslav Šutej, tim je dizajnom napravio vrijednost koja ne nestaje. Dresovi sa crveno-bijelim kvadratićima nešto su što našu domovinu tako lako i jasno ističu prepoznatljivošću u svijetu. 

Procurile su fotografije novog hrvatskog dresa za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji. Naravno, ništa bez kvadratića, ali s jednom velikom promjenom, plava garnitura odlazi u povijest, a drugi dres trebao bi biti crne boje s plavim kvadratićima.

I koliko god Davor Šuker iz igračkih dana doista i jest brend u svijetu, toliko isti taj Davor Šuker na tom statusu legende u svijetu može zahvaliti i prepoznatljivim kockicama. Tko bi mogao zaboraviti prizore Šukera, Bobana, Bilića i ostalih iz čudesne generacije Vatrenih kako '98. slave po francuskim stadionima visoko uzdignutih ruku pred morem navijača u - kockicama.

I godinama nakon toga pred svako veliko natjecanje nogometni svijet podjednako zaluđen dizajnom dresova kao i samom igrom iščekuje kako će izgledati dresovi reprezentacija, a Hrvatska je tu po mnogima uvijek u samom vrhu. Po ljepoti dresa, naravno.

Svi hrvatski dresovi kroz povijest...

 
Idi na 24sata

Komentari 22

  • volim_građanski 19.11.2017.

    fali onaj iz 1941.

  • nitko123 18.11.2017.

    meni najljepsi iz 2004. i 2008.

  • LOLNeki 18.11.2017.

    Lijepo izgleda u svakom slučaju, treba vidjeti kako će ovi crni izgledati, valjda nas neće Stevanović i kompanija tužiti da igramo u ustaškim dresovima. Što se tiče starih dresova, onaj iz 1996. mi je nekako poseban i kada ga vidim odmah mi sa javljaju slike Šukerovog loba Schmeichela, definitivno smo imali lijepih trenutaka uz vatrene kroz povijest, nadam se da će se nešto pozitivni napraviti i u Rusiji.

Komentiraj...
Vidi sve komentare