Obavijesti

Sport

Komentari 22

Pogledajte dresove hrvatske reprezentacije kroz povijest

Pogledajte dresove hrvatske reprezentacije kroz povijest
1

NOVI DRES Procurili su detalji novog hrvatskog dresa za SP, najveća promjena je drugi dres koji više nije plave, već crne boje s narančastim detaljima. Pogledajte kako se mijenjao hrvatski dres kroz povijest

VIDEO

Da nije bilo stvaralačke genijalnosti Miroslava Šuteja, hrvatskog slikara i grafičara, koji je još 1990. godine prije nogometnog dvoboja Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država smislio izgled hrvatskog dresa niti danas se ne bi mogli veseliti novim dizajnima prepoznatljivih dresova hrvatske reprezentacije sa crveno-bijelim kvadratićima.

Avangardan, kakav je već bio Miroslav Šutej, tim je dizajnom napravio vrijednost koja ne nestaje. Dresovi sa crveno-bijelim kvadratićima nešto su što našu domovinu tako lako i jasno ističu prepoznatljivošću u svijetu. 

Procurile su fotografije novog hrvatskog dresa za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji. Naravno, ništa bez kvadratića, ali s jednom velikom promjenom, plava garnitura odlazi u povijest, a drugi dres trebao bi biti crne boje s plavim kvadratićima.

I koliko god Davor Šuker iz igračkih dana doista i jest brend u svijetu, toliko isti taj Davor Šuker na tom statusu legende u svijetu može zahvaliti i prepoznatljivim kockicama. Tko bi mogao zaboraviti prizore Šukera, Bobana, Bilića i ostalih iz čudesne generacije Vatrenih kako '98. slave po francuskim stadionima visoko uzdignutih ruku pred morem navijača u - kockicama.

I godinama nakon toga pred svako veliko natjecanje nogometni svijet podjednako zaluđen dizajnom dresova kao i samom igrom iščekuje kako će izgledati dresovi reprezentacija, a Hrvatska je tu po mnogima uvijek u samom vrhu. Po ljepoti dresa, naravno.

Svi hrvatski dresovi kroz povijest...

 
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića