To je to što me zanima!

Pogledajte spornu situaciju: Je li lokosima trebalo poništiti gol?

Sandro Kulenović dvaput je iskoristio neopreznost obrane Dinama u ranoj fazi utakmice, ali drugi gol poništio mu je sudac na intervenciju VAR-a zbog faula koji je vidio u začetku akcije
Vidi originalni članak

Sandro Kulenović (22) dvaput je dizao ruke nakon gola u znak poštovanja prema klubu iz kojega je došao na posudbu u Lokomotivu. Dinama je umalo stajao bod(ov)a na startu sezone HNL-a, ali "modri" su ipak iščupali pobjedu 3-2.

Prvi je gol Kulenović zabio u četvrtoj minuti nakon katastrofalnog dodavanja Kevina Theophilea prema Luki Ivanušecu koje je presjekao Art Smakaj i fino asistirao napadaču Lokomotive, a deset minuta poslije Kule je opet bio strijelac. No taj gol nije vrijedio.

POGLEDAJTE VIDEO: Dinamovci igraju golf na pripremama

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Josip Pivarić izveo je korner u 14. minuti, Mateo Marić odigrao je loptu povratno do Ibrahima Aliyua koji puca, lopta dolazi do samog Kulenovića na petercu kojem nije bilo teško zabiti. Petar Bočkaj zaspao je u postavljanju ofsajd zamke, a dinamovci su se blijedo pogledavali.

Ipak, na sugestiju VAR sobe u kojoj su bili Mario Zebec iz Cestice i Jerko Crnčić iz Vrbovca, glavni sudac Dario Bel iz Osijeka otišao je do ekrana kraj terena provjeriti gol. Nije bilo govora o zaleđu, ali je sporan bio duel Vinka Solde i Arijana Ademija u začetku akcije, daleko od lopte.

Pao je kapetan Dinama nakon sudara s protivničkim igračem, a Bel je procijenio da je to bio faul u napadu i gol je poništio.

Spornu situaciju možete pogledati OVDJE od 2:42.

- Možda to nije trebalo suditi. Suci su tu, oni odlučuju. Vidjet ćemo, pogledat ćemo. Ali utakmica je završila, idemo se okrenuti Osijeku i idemo dalje - kazao je trener Lokomotive Silvijo Čabraja nakon utakmice.

Lokomotiva je nakon toga doista povela 2-0 preko Aliyua, ali u igru je potom ušao Josip Drmić i s dva gola donio izjednačenje, a u 91. minuti Luka Menalo zabio za totalni preokret i pobjedu branitelja naslova uoči europskog okršaja protiv Škupija.

Bel je išao do monitora i u 76. minuti nakon vrlo oštrog starta Marića na desno koljeno Stefana Ristovskog. Prvo je igraču Lokomotive pokazao žuti, ali ga je nakon gledanja snimke poništio i isključio igrača gostiju.

Spornu situaciju možete pogledati OVDJE od 7:28.

Idi na 24sata

Komentari 144

  • Omer Pasa 17.07.2022.

    Nekada Terazije Beograd danas Maksimirska 128 Zagreb.

  • rasprava__ri 16.07.2022.

    Ovo sta su ponistili lokosima i dodijelili Osijeku je balet!!! Takvih se 5-10 penala moze suditi po utakmici!!

  • dtoma11111@gmail.com 16.07.2022.

    Ispravne odluke suca

Komentiraj...
Vidi sve komentare