To je to što me zanima!

'Pogodovalo nam je to što je Hrvatska igrala mekano'

'Nismo izgubili vjeru u sebe. Koncentrirali smo se na obranu i znali da će Hrvati pokušati 'umrtviti' igru no fizički nisu bili jaki', kaže Nikola Karabatić
Vidi originalni članak

Preuzeli smo kontrolu utakmice u njenom drugom poluvremenu. Hrvatska je imala sreće u nekim šutevima, ali smo znali da nam ne mogu pobjeći. Niti jednoga trenutka nismo izgubili vjeru u sebe. Koncentrirali smo se na obranu, znali smo da će Hrvati pokušati "umrtviti" igru, no fizički nisu bili dovoljno jaki, govori Nikola Karabatić, francuski rukometaš u intervjuu francuskom L'Equipeu o nedjeljnoj utakmici protiv Hrvatske u finalu EP-a.
U završnici su uspjeli sačuvati četiri gola razlike.
- To je velika prednost protiv momčadi kakva je hrvatska reprezentacija. Hrvati su igrali mekano, dugo su kombinirali u napadu, a to je nama pogodovalo. Kada smo tri minute prije kraja susreta poveli s četiri gola, rekli smo si - to je to.
Još nije svjestan velikog uspjeha i osvajanja hat-tricka (OI, SP, EP), iako naglašava da njihove pobjede nikako nisu ostvarene lako. Ključ osvajanja Europskog prvenstva bila je dobra fizička spremljenost koja im je dala osjećaj da su čvrsti i u ključnim trenucima.
- Jaki smo u glavama, usredotočeni na utakmicu, željni borbe, hrabri i iskusni. I borimo se do kraja - zaključio je pobjedničkim receptom srednji vanjski igrač francuske rukometne reprezentacije.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • torcida_dinamo 01.02.2010.

    ma samo francuska i zna igrati na silu

  • heraklo 01.02.2010.

    Da, što znači jaki i čvrsti? Zabijanje prstiju u oči? Šamaranje Balića i to prvo lijevom, pa desnom i onda opet lijevom? Ići laktom u vrat ili glavu? Ako je to čvrsta igra onda ok! Koliko puta je to naša repka napravila za vrijeme tekme? Možda 3-4 puta. A Francuzi? U svakom napadu. Ako mekano igrati znaci ne igrati prljavo onda j... ga! Francuzi jesu jači, ali i da nisu oni moraju pobjediti. Jer oni su svjetska velesila u svemu a mi smo k...c! Ja sam na poluvremenu rekao i nitko mi nije vjerovao da će suci pomoći Francuzima na početku drugog poluvremena da se odvoje 3-4 gola i onda nastaviti suditi pošteno. Jer suci su bili korektni u cijeloj tekmi osim u prvih 10 minuta drugog poluvremena. Slučajnost? Nipošto. Preiskusni su da bi tako griješili. I Šola je rekao da smo upali u sudačku zamku u prvih 10 min. drugog poluvremena. I bez pomoći sudaca teško da bi izborili zlato, ali ipak... Sport je otišao u k....

  • nirvanagrrrl 01.02.2010.

    pošteno...iako mi nije trenutno najdraža osoba na svijetu, čovjek je nažalost u pravu

Komentiraj...
Vidi sve komentare