To je to što me zanima!

Poker s najvećima: Zadovoljan sam, ali imamo još puno posla

Hrvatska bi na novoj Fifinoj ljestvici, koja će izići 11. travnja, trebala biti 4. u svijetu. Ispred će biti Španjolska, Njemačka i Argentina, a iza velesile Italija, Engleska...
Vidi originalni članak

Igore, svaka ti čast. Ponosan sam na tebe. To će biti novo veliko priznanje za cjelokupnu državu, u svojem je stilu komentirao trener svih trenera Ćiro Blažević.

Hrvatska bi na novoj ljestvici Fife, koja će izići 11. travnja, trebala biti četvrta reprezentacija u svijetu, zbog čega će biti nositelj u dodatnim kvalifikacijama za SP bude li druga u skupini. Ispred “kockastih” bit će Španjolska, Njemačka i Argentina, a iza velesile poput Italije, Engleske, Nizozemske i Portugala.

- Pričekajmo još službenu potvrdu - rekao nam je izbornik Štimac i dodao:

- Zadovoljan sam većinom toga odrađenog do sada, ali ispred sebe imamo još jako puno posla.

Najbolji plasman u povijesti Hrvatska je imala početkom 1999. godine. Tad je pod vodstom Ćire Blaževića bila treća u svijetu, a 2008. godine, dok je izbornik bio Slaven Bilić, bili smo peti.

Nakon šest kola “kockasti” vode “mrtvu” utrku za prvo mjesto s Belgijom. Osvojili su 16 bodova. Ali Štimac i stožer su se nadali svim pobjedama.

- Stožer je priželjkivao 18 bodova. Napravio je sve kako bi se to i ostvarilo - kaže Igor Štimac.

Mnogo se od početka kvalifikacija piše o sreći koje je pratila njegovu momčad u nekim susretima, a izbornik na sve to kaže:

- U svim susretima protivnici su imali više sreće od nas, ako se sreća mjeri propuštenim prigodama.

Izbornik se na Facebooku još jednom osvrnuo na “presicu” u Walesu kad ga je hrvatski navijač pitao: ‘Nije li bolje da Sammira nema u momčadi?’.

- Nakon utakmice u Walesu bio sam neugodno iznenađen pokušajem provokacije nekolicine neidentificiranih osoba koje su, još ne znamo kako, uspjele ući u prostoriju za novinare. Na mojoj se stranici javljaju pojedinci pod čudnim imenima tražeći od mene objašnjenja i nazivajući spomenute hrvatskim navijačima - napisao je Štimac na Facebooku i dodao:

- Što se mene osobno tiče, pravi navijač bodri i ljubi svoju reprezentaciju uvijek i svugdje, a ne rješava svoje privatne animozitete na tribinama dok traje utakmica.

Idi na 24sata

Komentari 92

  • WOMANIZER 29.03.2013.

    odmah otvaram šampanjac! :))

  • Yassa 29.03.2013.

    baš smo mi čudo, nek dušman pati

  • Đuro Čvorović 29.03.2013.

    Što se tiče kvalifikacija i bodova, najvažniji i jedini cilj je što brže i što bezbolnije osigurati 1. mjesto. Za sada nam ide jako, jako dobro što se tiče bodova. Druga priča je što se tiče nogometa kojeg igra ova repka. Ako ćemo malo analizirati igru kroz svaku tekmu odprilike ide ovako. Protiv Makedonije u Zg igra katastrofa pobijedili na pojedinačnu kvalitetu. Protiv Makedonije u Skopju, slična igra uz „krumpire“ od golova i to najveće „krumpire“. Wales u Osijeku nisam baš ni pratio pozorno. Igra protiv Belgije loša, odigrali kako odigrali zbog homogenosti ekipe. Nogomet koji smo odigrali protiv Srbije je bio katastrtofalan. Mogao bi tu napisati podužu analizu, ali ukratko, igramo s 4 tehnički potkovana veznjaka u vezi, a Srbija nam do 1. gola „sakrije“ loptu. Igra nam se svodila na pritisak napadača na njihovu obranu pa uz huk tribina nešto se improviziurajući uz pojedinačnu kvalitetu i formu Modrića i Mandže odigra. Naravno i tu smo postigli 2 „krumpira“. Neki dan protiv Walesa isto je igra bila katastrofa, utakmicu smo okrenuli „krumpirom“ Lovrena. Općenito mislim da bodovno stojimo kako stojimo zbog ekipe koju je stvorio Bilić, ekipe koja igra već nekih šest godina zajedno, barem kostur ekipe, ekipe koja se poznaje u dušu, uz super formu nekih ključnih igrača i uz veliku dozu sreće. Moje mišljenje da Štimac nije ništa novo donio niti ju unaprijedio već mogu reći da ju je i unazadio. Ali kao što sam rekao u kvalifikacijama su najbitniji bodovi. Ako se plasiramo na SP i uz 4 tjedna priprema onda repka mora imati Štimčev potpis. Štimac je u situaciji kao i Ćiro nekada. Ima ekipu koja dugo igra zajedno, igra se antinogomet, povučeno i onda u napadu ili iz prekida što Bog da. A malo mi sve to liči i na onu Kranjčarovu repku. Sjajne kvalifikacije i debakl na SP.

Komentiraj...
Vidi sve komentare