Obavijesti

Sport

Komentari 92

Poker s najvećima: Zadovoljan sam, ali imamo još puno posla

Poker s najvećima: Zadovoljan sam, ali imamo još puno posla
7

Hrvatska bi na novoj Fifinoj ljestvici, koja će izići 11. travnja, trebala biti 4. u svijetu. Ispred će biti Španjolska, Njemačka i Argentina, a iza velesile Italija, Engleska...

VIDEO

Igore, svaka ti čast. Ponosan sam na tebe. To će biti novo veliko priznanje za cjelokupnu državu, u svojem je stilu komentirao trener svih trenera Ćiro Blažević.

Hrvatska bi na novoj ljestvici Fife, koja će izići 11. travnja, trebala biti četvrta reprezentacija u svijetu, zbog čega će biti nositelj u dodatnim kvalifikacijama za SP bude li druga u skupini. Ispred “kockastih” bit će Španjolska, Njemačka i Argentina, a iza velesile poput Italije, Engleske, Nizozemske i Portugala.

- Pričekajmo još službenu potvrdu - rekao nam je izbornik Štimac i dodao:

- Zadovoljan sam većinom toga odrađenog do sada, ali ispred sebe imamo još jako puno posla.

Najbolji plasman u povijesti Hrvatska je imala početkom 1999. godine. Tad je pod vodstom Ćire Blaževića bila treća u svijetu, a 2008. godine, dok je izbornik bio Slaven Bilić, bili smo peti.

Nakon šest kola “kockasti” vode “mrtvu” utrku za prvo mjesto s Belgijom. Osvojili su 16 bodova. Ali Štimac i stožer su se nadali svim pobjedama.

- Stožer je priželjkivao 18 bodova. Napravio je sve kako bi se to i ostvarilo - kaže Igor Štimac.

Mnogo se od početka kvalifikacija piše o sreći koje je pratila njegovu momčad u nekim susretima, a izbornik na sve to kaže:

- U svim susretima protivnici su imali više sreće od nas, ako se sreća mjeri propuštenim prigodama.

Izbornik se na Facebooku još jednom osvrnuo na “presicu” u Walesu kad ga je hrvatski navijač pitao: ‘Nije li bolje da Sammira nema u momčadi?’.

- Nakon utakmice u Walesu bio sam neugodno iznenađen pokušajem provokacije nekolicine neidentificiranih osoba koje su, još ne znamo kako, uspjele ući u prostoriju za novinare. Na mojoj se stranici javljaju pojedinci pod čudnim imenima tražeći od mene objašnjenja i nazivajući spomenute hrvatskim navijačima - napisao je Štimac na Facebooku i dodao:

- Što se mene osobno tiče, pravi navijač bodri i ljubi svoju reprezentaciju uvijek i svugdje, a ne rješava svoje privatne animozitete na tribinama dok traje utakmica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 92
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom
Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede
DVOMETRAŠ IZ NOVE BILE

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede

Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi izbornik BiH, pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju