To je to što me zanima!

Pokrivač: Čast mi je bila igrati uz Modrića, Ćorluku i Eduarda

Nikola Pokrivač, nogometaš koji je tri puta pobijedio Hodgkinov limfom, u 33. godini se oprostio od nogometne karijere. Bio je u Monte Carlu, Kazahstanu...
Vidi originalni članak

Nikola Pokrivač u petak se i službeno oprostio od nogometne karijere. Nogometaš čija je životna priča proteklih tjedana punila stupce hrvatskih medija od aktivnog se igranja oprostio prije prvenstvene utakmice Slaven Belupa i Lokomotive. Bivši reprezentativac u Koprivnici je tijekom oproštaja i pustio pokoju suzu, a već je odavno odlučio kako uskoro kreće u trenerske vode...

- A bilo je lijepo, za mene i jako emotivno. Slaven Belupo mi je jedan od klubova koji mi je ostao u najljepšme sjećanju, tamo sam proveo prelijepih godinu i pol dana. Iskreno, bilo mi se teško oprostiti, pogotovo nakon svega što sam prošao s tim klubom. Zahvalan sam svima u Slaven Belupu, taj će mi klub zauvijek ostati u srcu - rekao je Nikola Pokrivač.

DOSTA JE BILO Uz veliki pljesak i suze Nikola Pokrivač oprostio se od igranja

Idemo malo kroz vašu karijeru, seniorski ste nogomet prvo okusili u Varteksu...

- Naravno da Varteks zbog toga ima posebno mjesto u mome srcu. Igrao sam ja prije u Čakovcu, ali sam u Varteksu dobio priliku zaigrati na seniorskoj razini.

Dinamo?

- U Maksimiru sam u svom prvom mandatu proveo godinu dana, s Dinamom tada osvojio prvenstvo i Kup. Bila je to strašna generacija; tu sam igrao s Modrićem, Ćorlukom, Eduardom, ma stvarno smo imali čitav niz čudesnih igrača. U Dinamu sam tada bio tek godinu dana, pa se već prodao u Monaco, a to dovoljno govori o kakvom se klubu radi.

Monaco?

- Ma to je priča za sebe. Svaki tjedan igrali bi jake, stvarno jake utakmice, ma kao da smo svaki tjedan igrali Ligu prvaka. U svakom se trenutku vidjelo da je to klub koji pripada eliti, a tamo sam uživao jer su uz mene u Monacu bili Jerko Leko i Dario Šimić.

Iz Kneževine ste preselili u Salzburg...

- Red Bull je po organizaciji daleko ispred drugih klubova u kojima sam igrao. OK, austrijska liga možda i nije najjača na svijetu, ali Red Bull je doista po organizaciji i strukturi bio korak ispred svih.

Onda ste se vratili u Dinamo, pa završili na posudbi u Interu...

- U Zaprešiću sam proveo nekoliko mjeseci, odigrao 13-14 utakmica na posudbi. I tamo nije sve prošlo najbolje, s Interom sam na kraju i ispao iz lige. Evo, i to sam doživio u životu.

Sljedeća stanica bila je Rijeka...

- Došao sam u vrijeme kada se taj klub počeo ozbiljno dizati; tamo smo protiv Dinama osvojili Kup, izbacili Stuttgart i zaigrali grupnu fazu Europske lige. Čak sam zabio nekoliko bitnih golova kao onaj protiv Žiline, tako da mi je i Rijeka lijepo iskustvo.

Opet ste se odlučili na inozemstvo, ovoga puta otišli u kazahstanski Šahtar Karagandi...

- U dalekom Kazahstanu sam proveo godinu dana, jasno kako nogomet tamo nije na visokom nivou. Ali, sve ostalo je bilo dobro, baš jako dobro.

Najdraži suigrači kroz karijeru?

- Uh, teško pitanje. Evo, sada sam se u Slaven Belupu baš odlično slagao s Josipom Tadićem, Mariom Burićem, Mirkom Ivanovskim, Stefanom Savićem, ma teško je i nemoguće nabrojati sve prijatelje koje sam upoznao kroz nogomet. Evo, s Jerkom Lekom me vežu i kumski odnosi. Najbolji suigrači? Svaka čast svima, ali u Dinamu sam imao čast igrati uz Luku Modrića, Vedrana Ćorluku i Eduarda, oni su stvarno bili priča za sebe.

Najdraža utakmica?

- Tu nema nikakve dvojbe, nastup protiv Poljske na Europskom prvenstvu 2008. godine. Dobili smo 1-0, takve stvari u životu dočekate jednom i nikada više.

Najdraži gol?

- Sigurno onaj za Slaven Belupo kada smo u polufinalu Kupa izbacili Rijeku. Iza toga je dublja priča, puno sam toga prošao, pa se nakon svega vratio nogometu i zabio taj gol. Vrlo važan za mene osobno, ali i za cijeli klub, ušli smo u finale Kupa. Dragi su mi i neki golovi za Monaco, ali ovaj u dresu Slavena mi je ipak najdraži - zaključio je Pokrivač.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • mandrillost 17.12.2017.

    Muku muce da me sprjece al me nikad sprjeciti nece!!! Dobro,dakle Predasssistenko je igrac turnira.Kakvog turnira?! Igrali su 2 utakmice,sa Al Nasri i Gremio.I to vi zovete nekakav turnir?! Protiv takvih momcadi koje ne napadaju,nego su defanzivno orijentirane,naravno da njegova lucidnost drzanja lopte dolazi do izrazaja!! Naravno da do izrazaja dolaze i neke moguce i slucajne asssistencije te predasistencije! Al da vidimo njega u onim bitnim utakmicama...jako bih ga volio vidjeti da mu je trener Pep,ili pak da odigra u Engleskoj za ManUtd,pa da vidimo tu lucidnost.Mozda cak ne toliko ManUtd,koliko primjerice Chelsea koji igra koliko toliko napadacki nogomet.Pa kad te vamo kod Citija rastrgaju igraci tipa DeBruyne,Fernandinho,a flaster bi mu sigurno bio Gundogan!! U Spa ligi osim AM koji koliko toliko ima prgavce u momcadi,ni jedna iole ozbilja ekipa nema igraca razaraca!!! Zato u SPA ligi igraju umjetnici,a u PL i umjetnici i razaraci!!!

  • OS_LEGA 17.12.2017.

    živi svoj život bez novinara i uživaj:

  • vivalavida 17.12.2017.

    Sjećam se utakmice na EP 2008.protiv Poljske, već smo osigurali prolaz dalje pa je na teren izašla kombinirana ekipa...odigrali su odlično, ali sjećam kao da je jučer bilo da je Nikola Pokrivač odigrao tu utakmicu kao nikad prije, čovjek je držao sredinu terena, presjecao dodavanja i napade Poljaka, stvarno svaka čast. I Nikola ako misliš da nisi ostavio trag, jesi, možda ne onakav kao Modrić ili Čorluka, ali pamtimo te kao dio Bilićeve super repke :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare