To je to što me zanima!

Policajci fotografirali Kobejevo tijelo, Vanessa Bryant ih tužila

Sumnja se da su napravili od 25 do 100 fotografija koje nisu bile namijenjene za istragu, a fotografije su slali drugim kolegama te ih objavili...
Vidi originalni članak

Dok je cijeli svijet oplakivao odlazak velikana, netko nije imao ni grama dostojanstva i ljudskosti pa je htio iskoristiti tuđu nesreću i na tome zaraditi. No sada će morati na sud. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kobe Bryant, njegova kći Gianna i još sedmero putnika poginuli su 26. siječnja prošle godine u teškoj nesreći nakon što se njihov helikopter srušio na brdu Santa Monica u Kaliforniji. Putnicima kobnog leta nije bilo spasa, a do mjesta nesreće su odmah nakon pada došli policajci i vatrogasci. Tijela legendarnog Kobeja Bryanta i ostalih bila su u neprepoznatljivom stanju, no pojedini policajci htjeli su zaraditi na njima pa su ih fotografirali i objavili fotografije.

Taj potez izazvao je zgražanje javnost i obitelji poginulih, Kobejeva udovica Vanessa odlučila ih je tužiti, a danas je javno objavila imena policajaca. 

Sumnja se da su napravili od 25 do 100 fotografija koje nisu bile namijenjene za istragu, a fotografije su slali drugim kolegama. Vanessa Bryant ih je optužila za narušavanje privatnosti i nemar jer su dijelili fotografije mrtvih ljudi. Na listi se nalaze imena: Joey Cruz, Rafael Mejia, Michael Russell i Raul Versales. Sve je na kraju završilo na sudu pa će navedene osobe odgovarati za svoj postupak.

Kobejeva supruga i obitelji poginulih tužili su i tvrtku Island Express u čijem helikopteru je Bryant poginuo. Obitelji tvrde da pilot Ara Zobayan nije smio letjeti u lošim uvjetima, što su na kraju potvrdili istražitelji, te da su helikopteri Island Expressa trebali imati propise koji bi ga u tome spriječili.

Istražitelji su utvrdili kako su za nesreću krive gusta magla zbog čega je bila oslabljena vidljivost te pilot Zobayan koji u tim uvjetima nije smio poletjeti. 

Istražitelji su objavili izvještaj nesreće koji sadrži 600 stranica, a u njemu piše kako je Zobayan poletio prema oblacima, što je zabranjeno, a bio je i dezorijentiran zbog čega nije mogao normalno sletjeti, a helikopter nije imao nikakav mehanički kvar.

Krivicu za nesreću snosi i kontrola leta jer je navodno, jedan zaposlenik koji je završio sa smjenom, zaboravio reći kolegi da bi helikopter, u kojem se nalazio Kobe Bryant, trebao poletjeti. Također, utvrdili su kako je pilot morao ići u visinu kako bi se izvukao iz magle, a ne prema lijevo, što je on napravio.

 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • sircus 18.03.2021.

    ona ce tužiti tvrtku a možda je njen suprug insistirao da se leti...valjda bi supruga pilota trebala tražiti odštetu

  • 18.03.2021.

    Grozno. Pa gdje je nestalo i ono zrnce ljudskosti i pijeteta?

Komentiraj...
Vidi sve komentare