To je to što me zanima!

Policija objavila kakvu kaznu traži za huligane na Rujevici: Privedeno je devetero ljudi

Dvojica koja su ušla na teren hrvatski su državljani, a u policiji traže i ostale koji su oštetili stolce na tribinama i zaštitnu ogradu. Dvojica su privedena zbog napada na službenu osobu
Vidi originalni članak

Primorsko-goranska policija izvijestila je o neredima na nedjeljnom Jadranskom derbiju Rijeke i Hajduka, nakon kojega se, uz pobjedu Splićana, puno pričalo o ulasku čak dvojice huligana na teren i napadu na igrače odnosno fizioterapeuta gostujuće momčadi.

POGLEDAJTE VIDEO: Obračun šakama na Rujevici

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Od 6570 gledatelja na Rujevici, 1000 je bilo pripadnika domaće navijačke skupine i 359 gostujuće, poručili su iz PU primorsko-goranske i dodali:

"Za vrijeme i nakon završetka nogometne utakmice radi neovlaštenog ulaska u natjecateljski prostor, alkoholiziranosti, paljenja pirotehničkih sredstava i narušavanja javnog reda i mira privedeno je devet osoba."

"Prema dosad utvrđenom većina od njih se sumnjiči za počinjenje prekršaja iz domene Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, a dio za počinjenje prekršaja iz domene Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira."

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Za huligane koji su upali na travnjak traže žestoku kaznu.

"Za dvojicu navijača koji su neovlašteno ušli u natjecateljski prostor, policija će zatražiti izricanje zaštitne mjere zabrane prisustvovanja sportskim natjecanjima u trajanju dvije godine. Tijekom ovog događanja ozlijeđene su tri osobe te se nastavlja utvrđivanje okolnosti njihova ozljeđivanja", priopćili su.

"Nadalje, u tijeku je kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana, koji su uhićeni zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela napad na službenu osobu. Također se provodi i istraživanje u cilju otkrivanja počinitelja koji su oštetili stolice na tribinama i zaštitnu ogradu", kažu iz policije.

Idi na 24sata

Komentari 138

  • nomistakes 24.11.2021.

    kako i "kavez" za gostujuće navijače tako i za "domaće" e basta

  • RI 95 24.11.2021.

    kakva kazna ide za tovare koje je bilo strah napustit rijecki kavez i pritom molit policiju da ih ne vadi van???????

  • 23.11.2021.

    prvo kazniti levaju s 10 tekmi neigranja

Komentiraj...
Vidi sve komentare