To je to što me zanima!

Hajduku 80.000 kuna kazne zbog hukanja Belleu i bakljade

Krešimir Vlajčević kaznio je Hajduk novčanom kaznom u iznosu 80.000 kuna zbog hukanja Henriju Belleu te bakljade na utakmici Prve HNL između Hajduka i Istre
Vidi originalni članak

Disciplinski sudac MAXtv Prve lige Krešimir Vlajčević kaznio je Hajduk novčanom kaznom od 80.000 kuna zbog počinjenih prekršaja iz članka 67. (neredi na igralištu) i 85. (rasizam) Disciplinskog pravilnika HNS-a na utakmici Hajduk - Istra 1961.

Delegat utakmice Hajduk - Istra 1961 u svom izvješću naveo je da je zbog bacanja pirotehničkih sredstava od strane domaćih navijača u ograđeni dio igrališta i na teren za igru u 60. minuti utakmica morala biti prekinuti jednu minutu. Nadalje, u 55. minuti utakmice gledatelji su se nesportski ponijeli prema igraču Istre 1961 Henriju Belleu hukanjem što se ponovilo još nekoliko puta, zbog čega je sudac Vlado Svilokos u 65. minuti prekinuo utakmicu i tražio objavu upozorenja putem razglasa te da će u ponovljenom slučaju prekinuti utakmicu prema propisanoj proceduri iz Pravilnika o sigurnosti na nogometnim utakmicama.

Kod donošenja odluke o kazni, disciplinski sudac kao olakotnu okolnost uzeo je u obzir činjenicu koju je u svom očitovanju istaknuo HNK Hajduk da je poduzeo sve raspoložive i propisane mjere u pripremi i organizaciji utakmice te angažirao sve potrebne službe.

Međutim, kod odmjeravanja kazne uzeo je u obzir i otegotnu činjenicu da je klub tijekom tekućeg prvenstva već bio pravomoćno kažnjavan za prekršaje iz članka 67. (7. i 13. kolo) po osnovi upotrebe pirotehnike i prekida utakmice i članka 85. DP HNS-a (7. kolo) po pitanju vrijeđanja na rasnoj osnovi.

Hajduk će se žaliti na kaznu

U Hajduku su najavili žalbu na kaznu disciplinskog suca Krešimira Vlajčevića. Ističu kako osuđuju rasizam i diskriminaciju prema bilo kome, no još jednom naglašavaju kako su poduzeli sve raspoložive i propisane mjere u pripremi i organizaciji utakmice te su angažirali sve potrebne službe. U Hajduku smatraju kako ne postoji način na koji su oni kao organizatori susreta mogli utjecati ili spriječiti ovu neprihvatljivu pojavu i zbog toga su i najavili žalbu.

Hajduk je kažnjen, a Dinamo ne

Ponukani brojnim upitima zbog čega je Hajduk, a ne i Dinamo kažnjen zbog rasističkog hukanja njegovih navijača prema Henriju Belleu, kontaktirali smo Josipa Breznog, koji je pojasnio:

- Kup i prvenstvo dva su odvojena natjecanja. Kup je pod direktnom ingerencijom HNS-a i kad se sastane Disciplinska komisija HNS-a, oni će razmatrati ponašanje navijača Dinama na Kup ogledu Dinamo - Istra odigranom u Puli.

Idi na 24sata

Komentari 82

  • TeydiHajduković 29.02.2012.

    nevjerovatno...pa do kad će se klubovi kažnjavati za ono što (ne)čine navijači... otkad je hukanje rasizam i na osnovu čega je disciplinski sudac povezao hukanje sa igračem istre i rasizmom.... disciplinski sudac je rasista jer je na osnovu hukanja, igrača istre usporedio sa majmunom...,

  • dmiota 29.02.2012.

    pa i bijele igraće vrijeđaju psovanjem p.m i još puno ružnih povika uvredljivih pa moraju šutjeti pa neka i on malo trpi i našim igračima se viče "majmune" i sl. kakav rasizam kad bi mu preveli sve što dobju naši igrači on bi napustio hr. neopradavam ružne povike i vrijeđanje prema bilo kome

  • Ciccio 29.02.2012.

    I S T R A !!!!!!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare