To je to što me zanima!

Talijani uz 'petardu' do novog rekorda! Kiks Engleza u Varšavi

Pet komada na svom su terenu zabijale Italija i Albanija, Nijemci su u gostima zabili četiri, a Wales i Armenija razočarali su svoje navijače. San Makedonaca o Mundijalu još je živ
Vidi originalni članak

Drugi termin europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo završen je s 12 utakmica ovu srijedu, među kojima je najveće iznenađenje pobjeda Grčke nad Švedskom 2-1 koja je kompromitirala prošlotjednu pobjedu nad Španjolskom.

Bakasetas i Pavlidis zabijali su za domaćine u Ateni, a Quaison je u 80. samo smanjio poraz Šveđana koji ostaju drugi, tri boda ispred Grčke.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Vodeća je u skupini B s dvije utakmice više Španjolska koja je rutinski odradila posao u Prištini pobijedivši Kosovo 2-0 golovima Fornalsa i Ferrana Torresa.

Talijani su u Reggio Emiliji napunili mrežu Litve (5-0) golovima Keana (dva), Raspadorija i Di Lorenza. Autogol je dodao Utkus. Mancinijevi "Azzurri" su postavili novi svjetski rekord nanizavši i 37. utakmicu bez poraza, a zadnji koji ih je dobio bio je Portugal u utakmici Lige nacija 2018.

Golove s utakmice Italija - Litva pogledajte OVDJE.

Kako su Sjeverna Irska i Švicarska na Otoku remizirale bez golova, Italija je s 14 bodova i dvije utakmice više vodeća u skupini C, Švicarci su na osam, Sjeverni Irci na pet.

Dennis Praet donio je Belgiji pobjedu nad Bjelorusijom 1-0 u Kazanju i lijepih devet bodova prednosti pred Češkom (utakmica manje) i Walesom (dvije utakmice manje). Velšani su kiksali kod kuće odigravši 0-0 s Estonijom, kojoj je to prvi bod.

Peticu je kod kuće dala i Albanija protiv San Marina (5-0), a zabijali su Manaj, Laci, Broja, Hysaj i Uzuni. Mađari su se golovima Szalaija i Botke provukli protiv Andore koja je u završnici umalo došla do senzacije nakon gola Llovere (2-1).

Vodeća je u toj skupini Engleska, kojoj je Poljska poremetila stopostotan učinak odigravši 1-1 u Varšavi uz gol Szymanskog u 92. minuti. Harry Kane ranije je zabio za goste iz daljine. Albanci za finalistom Eura zaostaju četiri boda i trenutačno drže poziciju za play-off, Poljaci su na minus pet, Mađari na minus šest.

Njemačka je također jednom nogom u Kataru nakon visoke pobjede na Islandu (4-0) uz golove Gnabryja, Rüdigera, Sanéa i Wernera. Sjeverna Makedonija remizirala je bez golova kod kuće s Rumunjima uz Stefana Ristovskog na terenu svih 90 minuta te Darka Velkovskog do 64.

Dobra vijest za Makedonce je remi Armenije kod kuće s Lihtenštajnom 1-1 (Mhitarjan i Frick) pa Armenija ima četiri boda zaostatka za Nijemcima, Rumunji pet, a Makedonci šest i borba za drugo mjesto ostaje sasvim otvorena.

POGLEDAJTE I PRESS KONFERENCIJU VASO vs. CROATA: 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • PetrKropotkin 09.09.2021.

    Kane je zabio Poljacima strašan gol..., Lewina odlična asistencija za izjednačenje.

  • pišemistinu 09.09.2021.

    Talijani nastavljaju svoj niz..bravo,za moje susede!

  • croorc 09.09.2021.

    ovaj na naslovnici čistokrvni talijan

Komentiraj...
Vidi sve komentare