To je to što me zanima!

Poljudski travnjak je bolestan, Hajduk privremeno mora van

Nakon pregleda i analize uzoraka u specijaliziranom laboratoriju iz Njemačke, potvrdili su da se radi o agresivnoj i brzoširećoj bolesti GLS, čijem razvoju pogoduju visoke noćne temperature i velika vlažnost
Vidi originalni članak

Poljudski travnjak zbog katastrofalnog stanja kao tema se u medijima proteže već neko vrijeme, a od ponedjeljka kreće hitna sancija s obzirom na to da se igrači na istom ozlijeđuju. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Nakon prvenstvene utakmice s Istrom 1961 pristupit će se kompletnom servisu travnjaka, koji bi trebao biti gotov do prvog idućeg službenog susreta na Poljudu - rekli su iz Hajduka.

Travnjak je prošao potpunu obnovu u rujnu 2014. godine što je Grad Split platio milijun kuna, a iste godine u listopadu bio je u uporabi. 

Potom je u srpnju prošle godine, hibridni travnjak najnovije generacije osvanuo na poljudskom stadionu te nitko nije očekivao da će u tako kratkom roku 'propasti'. Naime, vjerovalo se da je Ultra festival uništio prošli pa je isti premješten na Park mladeži. 

Nakon pregleda i analize uzoraka u specijaliziranom laboratoriju iz Njemačke, potvrdili su da se radi o agresivnoj i brzoširećoj bolesti GLS, čijem razvoju pogoduju visoke noćne temperature i velika vlažnost, prenosi Slobodna Dalmacija. Bolest se širi na travnjacima po cijeloj Europi (Njemačka, Francuska, Španjolska…), a stigla je i do Splita. 

Sanacija bi trebala trajati do 8. listopada, odnosno travnjak bi trebao biti spreman do prvenstvenog susreta Hajduka protiv Varaždina. 

- Neću uzeti travnjak kao alibi, ali ne može se lopta kontrolirati po ovakvom terenu - rekao je Mislav Karoglan nakon susreta s Rijekom.

SLAVIO U DEBIJU Karoglan: Teren Poljuda nije na razini za ovakvu ligu! A Hajduk se mora i može boriti za prvaka

Idi na 24sata

Komentari 57

  • 19.09.2022.

    koliko je plaćen i već je uništen.

  • FokuMe 19.09.2022.

    Uvik isto

  • axl44 19.09.2022.

    GLS? dobro da nije overseas express ili tisak 🤣🤣🤣🤣🤣

Komentiraj...
Vidi sve komentare