Obavijesti

Sport

Komentari 16

Karoglan: Teren Poljuda nije na razini za ovakvu ligu! A Hajduk se mora i može boriti za prvaka

Karoglan: Teren Poljuda nije na razini za ovakvu ligu! A Hajduk se mora i može boriti za prvaka

Dolazi nam Istra, to je puno teža utakmica i nema vremena ni za kakvo slavlje, rekao je Mislav Karoglan nakon pobjede nad Rijekom na Poljudu i požalio se na stanje travnjaka

VIDEO

Mislav Karoglan (40) debitirao je kao trener Hajduka pobjedom nad Rijekom 2-0 na Poljudu u odgođenoj utakmici drugog kola HNL-a.

- Zahvalio bih igračima na pobjedi. Nema puno likovanja, i dalje ponizno. Svjesni smo zadatka koji moramo obaviti ovaj tjedan, dolazi Istra za tri dana, puno teža utakmica. Nema vremena ni za kakvo slavlje, pobijedili smo i to je najvažnije - rekao je bivši pomoćnik Jensa Gustafssona i Valdasa Dambrauskasa.

Pokretanje videa...

Koreografija Torcide protiv Vitorije VIDEO

Hajduk je dominirao većim dijelom utakmice, uputio čak 17 udaraca prema golu.

- Imali smo malo lošije razdoblje od 25. minute, uđeš u duge dionice trčanja što nam nije forte, nije mi se to sviđalo. Ali ovo drugo je bilo dobro - kazao je Karoglan za MAXSport.

- Najvažnije je bilo da imamo dovoljan broj dodavanja, da ih stisnemo i u reposjedu napadamo u valu. Protiv takvog protivnika treba ti zadnji pas, to je bilo dosta tanko - nastavio je.

Kako je Hajduk potopio Rijeku: Pogledajte sjajan prodor Biuka i novi gol džokera Nikole Kalinića
Kako je Hajduk potopio Rijeku: Pogledajte sjajan prodor Biuka i novi gol džokera Nikole Kalinića

Kakve ideje želi implementirati u momčad Hajduka, upitala ga je voditeljica Valentina Miletić.

- Neću nijednu riječ reći o sebi - oštar je bio Karoglan.

Za vikend mu slijedi još jedna domaća utakmica protiv Istre. Zašto nju smatra težim protivnikom?

- Imam jako dobro mišljenje o treneru, Istra igra jako dobar nogomet i tradicionalno su nam teški. Jedini je žal što teren nije dobar za igru, volio bih da je bolji, puno je neforsiranih pogrešaka - kazao je Mislav Karoglan.

Kakav je bio osjećaj?

- Prvih desetak minuta je bilo OK, prevertikalni smo, nemaš profilaciju, da igraš takav nogomet moraš imati drugi profil igrača. Želio sam jednu drugu strukturu, da vrtimo s jedne na drugu stranu

Biuk je otvorio Rijeku.

- Drago mi je zbog njega. Imaš teren kakav je, ne bih ga spomenuo da nismo dobili. Ali smeta, jako smeta, ovo nije razina kakvu jedna ozbiljna liga treba imati. Pogotovo u pasu, odskoči lopta, publika bude nervozna.

Zadnje dvije zamjene dva mlada igrača, znači li to da ćete nastojati forsirati mlađe?

- Ne volim populistički uvoditi mlade, to mi je odvratno. Ja imam povjerenja u određene mlade, Pukštasa sam vratio iz Solina, posebno bih se zahvalio ljudima iz Akademije koji su mi ustupili analitičare i trenere da mi pomognu pripremiti momčad za ovu utakmicu.

Osjećaj prije utakmice i nakon utakmice?

- Očekivao sam da ću biti nervozniji, dobro sam i spavao, vjerovao sam u momčad, daće se bacati na glavu, nisam želio da budu premotivirani, jer onda rade gluposti. Dođeš, odradiš posao, ako Bog da pobijediš i to je to.

Rijeka je daleko od vrha.

- Oni imaju niz kvalitetnih pojedinaca ali kad padneš u rupu onda je to teško. Ja sam baš bio oprezan jer smo mi poznati po tome da smo izvlačili momčadi iz rupe. Ovako padne prvi gol i možeš kontrolirati utakmicu.  

Nema puno vremena za pripremu.

- Bit će naglasak na regeneracijski i taktički trening i to je to. 

Što ste rekli igračima na sastanku nakon smjene Dambrauskasa?

- Neću reći baš sve što sam rekao. Valdas je moj kolega, kod trenera je jedna ruka je na borši, što se kaže bit će toga još. Koncentrirao sam se da spremim sam taktički utakmicu i do dugo u noć, kako ih lomiti, kako igrati. Nema tu puno filozofije, bilo mi je važno da struktura bude OK.

Je li Kalinić igrač za nastup od prve minute i mogu li on i Livaja igrati skupa?

- Mogu, svatko može igrati zajedno samo treba za to napraviti igru da budu uspjeni. Nikola je top klasa. Trener bira tko je u početnih 11. 

Zašto je ušao u 56. minuti?

- Mogao je uči i u 86., isto bi bilo...

Vjerujete li u Biuka da igra i kad je slab?

- Puno mi je drago da je dao gol.

Jesu li čelnici kluba stavili pred vas da se Hajduk mora i može boriti za prvaka?

- Naravno da se može i mora boriti za prvaka. 

Krovinović se svidio u jednoj novoj ulozi?

- Ovisno što protivnik radi želio sam ga puno više na lopti, želio sam ga maknuti od kontakta, on je plemeniti igrač i kad ga se stavi u dobar kontekst bit će dobar.

Nije bilo Vukovića i Grgića ni u postavi, a Borevković je bio na klupi. Zašto?

- Profilacija, razmišljaš kakav je Obregon igrač i što on radi, što ti treba protiv njega. On prima leđima loptu, ne znači ako je danas povjerenje dobio Simić da neće idući put netko drugi. Vuković će biti u subotu, obavili smo razgovor, odnosi su fenomenalni, Vuk će biti unutra u subotu, a Grgić je imao virozu - zaključio je Karoglan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti