To je to što me zanima!

Pomoć za Zagreb skuplja se i u Hrvatskom klubu olimpijaca...

Predsjednik Željko Jerkov sazvao je eletroničku sjednicu UO-a koji je podržao prijedlog, prema kojem će se svi hrvatski olimpijci koji primaju naknade za izvrsnost, odnosno 'sportske mirovine' odreći jedne mirovine u korist ove akcije
Vidi originalni članak

Hrvatski klub olimpijaca priključuje se akciji pomoći Kriznom stožeru grada Zagreba koji je osim korona virusa pogođen i katastrofalnim potresom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Predsjednik Željko Jerkov sazvao je eletroničku sjednicu UO-a koji je podržao prijedlog, prema kojem će se svi hrvatski olimpijci koji primaju naknade za izvrsnost, odnosno 'sportske mirovine' odreći jedne mirovine u korist ove akcije, a mlađi olimpijci i svi ostali sudionici olimpijskih igara i sportaši koji ne primaju naknadu pozvani su da uplate iznose prema svojim mogućnostima.

GOTOVO MILIJUN KUNA Igrači Dinama udarili kontru upravi: I oni donirali bolnicama

Ovo je samo nastavak humanitarne priče u koju su se uključili mnogi hrvatski sportaši i javne osobe. Samo igrači i stožer hrvatske košarkaške reprezentacije odlučili su, svjesni teške situacije koju je u Hrvatskoj, ali i diljem svijeta uzrokovala pandemija korona virusa, a Zagreb i najjači potres u zadnjih 140 godina, zajednički prikupiti sredstva. Za borbu protiv korona virusa i za sanaciju štete u Petrovoj bolnici uplatili su nešto više od dva milijuna kuna, objavljeno je u petak na službenim stranicama košarkaškog saveza.

BORBA S KORONOM I POTRESOM Veliko srce košarkaša: Dali dva milijuna kn za potrebite u krizi

Također, Dinamo je danas i javno predao svoju donaciju momčadi Dinamo je zagrebačkom Stožeru civilne zaštite uručio dva sanitetska vozila vrijedna po 250.000 kuna, ali i po 250.000 kuna za obnovu Klinike za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj i KBC-a Zagreb, klinici za ženske bolesti i porode u Petrovoj ulici. 

Dinamovu igrači također su dali iznos od 122.500 eura za nabavku jednog novorođenačkog respiratora za Klaićevu, jednog novorođenačkog respiratora za Petrovu i jednog respiratora te kompletnog monitoringa (sedam monitora vitalnih funkcija i jedna centralna jedinica) i jednog respiratora za Dječju intenzivnu u bolnici "Dr. Fran Mihaljević".

Idi na 24sata

Komentari 1

  • TitoposljeTita 27.03.2020.

    Opet pumpanje u ZG. Kad ce ljudi u drugum gradovima imati prevelegije kao ZG. Do kada ce se za davanje mokrace morati putovati za ZG??? Mislim dasu pametni"ljudi" ovo sa mokracom razumili. Pogledaj te samo tko je čobanonacelnik zagreba.... Pardon,all,konacno daje i vas potrefilo. Sad zamislite kako je ostaloj hrvatskoj vec 30 Godina a vi nemozete ni 30 dana izdrzati. BLAŽENA JUGOSLAVIJA.

Komentiraj...
Vidi sve komentare