To je to što me zanima!

VIDEO Mađari nakon 60 godina srušili Englesku, 30 tisuća djece izviždalo klečanje na početku!

Mađarima nitko nije davao šanse u "skupini smrti" s Engleskom, Njemačkom i Italijom, ali su na Ferenc Puskas stadionu pokazali da će biti tvrd orah. I to pred 30 tisuća - djece
Vidi originalni članak

Nogometaši Mađarske slavili su u u 1. kolu Lige nacija u Budimpešti protiv Engleske s 1-0 pa su tako na početku ovog natjecanja izgubile sve četiri prvoplasirane ekipe sa Svjetskog prvenstva. U petak su poraženi Hrvatska, Francuska i Belgija.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Mađarima nitko nije davao šanse u "skupini smrti" s Engleskom, Njemačkom i Italijom. Pa su na Ferenc Puskas stadionu, koji je zbog Uefine kazne trebao biti prazan, pokazali da će biti tvrd orah. Mađarska je dobila kaznu i trebala je igrati pred praznim tribinama, no Mađari su uspjeli pronaći rupu u pravilima i uvidjeli da se regule ne odnose na djecu mlađu od 14 godina, kao ni na klince mlađe od 14 u pratnji odraslih.

Pa je stadion vrvio mladim navijačima koji su iz petnih žila i punog grla zviždali na svaki potez Engleske. Posebno je upečatljiv bio onaj s početka susreta kada su Englezi, sada već tradicionalno, kleknuli, a mađarski klinci ih počastili zvižducima.

VIDEO SITUACIJE POGLEDAJTE OVDJE

Gol iz penala u 64. minuti Dominika Szoboszlaija donio je Mađarskoj pobjedu (1-0), njihovu prvu nad Engleskom nakon čak 60 godina. Penal je dosudio portugalski sudac Dias nakon što je Zsolta Nagya faulirao Chelseajev branič Reece James, a ta odluka je doslovce razbjesnila engleske igrače.

Valja spomenuti i kako je za Mađarsku igrao nogometaš Osijeka Laszlo Kleinheisler. U igru je ušao u 71. minuti i svojoj reprezentaciji pomogao obraniti prednost.

Finska i BiH su u Ligi B u Helsinkiju odigrali 1-1, a gosti su se poraza spasili u sudačkoj nadoknadi. Teemu Pukki je iz penala u zadnjim sekundama prvog dijela donio vodstvo Finskoj, a u 93. minuti je na dodavanje Džeke zabio igrač belgijskoga Eupena Smail Prevljak. U ovoj skupini su još Rumunjska i Crna Gora.

U Ligi C Luksemburg je golovima Sinanija (44, 78) u Vilniusu svladao Litvu s 2-0.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • Palmanova 05.06.2022.

    kad gledam ove stadione Majara,Poljaka place mi se.mi se ku r cimo da smo najpametniji u svemu a necemo imat stadione jos 50g

  • universe 04.06.2022.

    Mađarska - desničarska, vjerska vukoj*****

  • KyleRittenhouse 04.06.2022.

    30 tisuca djece izvizdalo klecanje. I neka je!

Komentiraj...
Vidi sve komentare