To je to što me zanima!

Poms hit u Austriji: Izbacio je čak tri prvoligaša s anonimcima i ušao u polufinale Kupa!

Ždrijeb polufinala je u nedjelju, u igri su još Sturm, Salzburg i Rapid a eventualnim plasmanom u finale, Poms bi ponovio najveći uspjeh u povijesti kluba. Leoben je 1995. igrao finale Kupa..., danas je drugoligaš
Vidi originalni članak

Rene Poms (48) godinama je radio s Nenadom Bjelicom. Asistirao mu je u Wolfsbergeru, bečkoj Austriji, Speziji, Lechu, sjajnim danima u Dinamu, potom Osijeku... Dvojac se razišao u kolovozu 2022.

Bjelica je zbog loših rezultata dobio otkaz u Osijeku, a Poms je odlučio ostati u klubu, dok je ostatak stožera "digao sidro". Bio je Poms vršitelj dužnosti trenera, a potom se i izborio za ugovor. Odnos Pomsa i Bjelice nakon toga više nije bio isti. 

I Pomsu su brzo presudili loši rezultati. Izdržao je do ožujka 2023. Na novi angažman čekao je do ljeta prošle godine. Preuzeo je austrijskog drugoligaša Leoben. S njim radi sjajne rezultate, ušao je u polufinale Kupa izbacivši tri prvoligaša!

Prvo su pred domaćom publikom nogometaši Leobena izbacili Tirol (3-1). Nakon jedanaesteraca su bili bolji od Wolfsbergera, a fantastičan niz nastavili su izbacivši Altach (2-1).

Ždrijeb polufinala je u nedjelju, u igri su još Sturm, Salzburg i Rapid a eventualnim plasmanom u finale, Poms bi ponovio najveći uspjeh u povijesti kluba. Leoben je 1995. igrao finale Kupa, a pobijedio ga je bečki Rapid.

Dino Škvorc (34) prvi je asistent spomenutog Pomsa. Radi se o bivšem mladom reprezentativcu Hrvatske, koji je u jednom trenutku karijere bio član Dinama. Škvorc je počeo u Varteksu, igrao je za Lokomotivu i belgijski Mechelen. Karijera ga je vodila u Izrael, Cipar, Rumunjsku, Moldaviju, Mađarsku, Sloveniju i Armeniju.

 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Angela04727 10.02.2024.

    Ocijenite moju 18+ golu fotografiju - - -> NU21.FUN

  • magare u bilom 08.02.2024.

    doktor za perkovica i ekipu

Komentiraj...
Vidi sve komentare