To je to što me zanima!

Poraz Ive i Ajle u Eastbourneu, polovični u kval. Wimbledona

Hrvatski tenisači nisu se proslavili na početku ATP i WTA turnira u Eastbourneu. Ivo Karlović ispao je od Jeremyja Chardyja, dok je Ajla Tomljanović namučila Schiavone
Vidi originalni članak

Ivo i Ajla oprostili se od Eastbournea

Tjedan dana uoči početka najiščekivanijeg teniskog turnira sezone u All England Clubu jedini hrvatski predstavnici na travnatim terenima Eastbournea ispali su već na samom startu.

Ivo Karlović, inače peti nositelj ATP turnira, ispao je u prvom meču dana na središnjem terenu od Francuza Jérémyja Chardyja u dva čista seta. Bilo je 6-4, 6-4 za samo 65 minuta igre.

U ženskom dijelu kvalifikacija Ajla Tomljanović ispala je od iskusne Talijanke Francisce Schiavone. Hrvatica je dobila prvi set u tie-breaku 7-2, nakon toga potpuno potonula u drugom u kojem nije osvojila ni gem, da bi u uzbudljivoj završnici trećeg seta ispala u još jednoj 13. igri sa 7-2.

Dvojica Hrvata u drugom kolu kvalifikacija Wimbledona

Nešto bolje vijesti stižu s prvog dana loptanja u Wimbledonu. U kvalifikacijama muškog dijela turnira Hrvatska je imala petoricu predstavnika, a dvojica su izborila drugo kolo.

Toni Androić u dva je seta svladao Španjolca Óscara Hernándeza (6-4,  6-3), dok je Ante Pavić izbacio petog nositelja Damira Džumhura iz Bosne i Hercegovine (3-6, 6-3, 6-0) koji je na Australian Openu ostvario senzaciju plasiravši se u treće kolo.

Velika hrvatska nada Borna Ćorić nije pružio svoj najbolji tenis i ispao je od 19. nositelja, Francuza Pierrea-Huguesa Herberta 6-7(5), 1-6. Još su slabiji nastup imali Kristijan Mesaroš protiv Brazilca Rogérija Dutre Silve (2-6, 3-6) te Nikola Mektić u duelu s Japancem Hirokijem Moriyom izgubivši 1-6, 0-6.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Pero22222 16.06.2014.

    jebeno drvo, kani se tenisa davno sam to rekao, tam na zemlji pobijedi dimitrova tu na travi di je ''najjaći'' spuši laganih 2 0 od čovjeka koji je klasični zemljaš, jebote igrač takav nesposobni i očajni puj

  • Lyoto 16.06.2014.

    ja ne znam sta se ovaj mektic trudi uopce putovati na kvale grand slamova kad uzme 2-3 gema po mecu,, radije nek igra itf cakovec to je njegov domet

  • HeartBeat 16.06.2014.

    Ne ide na travi...Nema veze Ivo, probaj sljedeći put bez nje ;)

Komentiraj...
Vidi sve komentare