To je to što me zanima!

'Poraz od Nijemaca '96. na Euru još ne mogu prežaliti'

Sudac Sundell prestrogo je isključio Igora Štimca, propustio dati crveni Jurgenu Klinsmannu, a nije vidio ni Babbelov faul baš na Nikoli Jerkanu...
Vidi originalni članak

Najveći uspjeh hrvatskog nogometa svakako je bronca sa SP-a 1998., no malo je nedostajalo da “vatreni” na veliku scenu iskorače dvije godine prije toga, na EP-u u Engleskoj.
- Često se sjetim četvrtfinala protiv Nijemaca, takve utakmice se ne zaboravljaju - kaže bivši reprezentativac Hrvatske Nikola Jerkan (46).
A kako ne bi pamtio taj 23. lipnja 1996.?! U 58. minuti baš je nad njim Markus Babbel napravio prekršaj, koji su vidjeli svi osim švedskog suca Leifa Sundella. U nastavku akcije Sammer je svladao Ladića i osigurao Nijemcima polufinale, a “malu Hrvatsku” poslao kući. Istina, poslije im je to naplaćeno s kamatama, no...
- Ne mogu se oteti dojmu da smo mogli otići do kraja. Bili smo bolji, a bilo je toliko nesreće. Nesretno sam skrivio penal, Štimac je dobio crveni, a sudac je oprostio crveni Klinsmannu. Pa onda još i taj prekršaj na meni - prisjeća se Jerkan sa sjetom u glasu.
Danas, 14 godina poslije, živi u Oviedu sa suprugom, Španjolkom Yolandom, i kćeri Adrianom.
- Treniram juniore, povremeno komentiram utakmice na lokalnoj TV postaji, uživam u životu i čekam ozbiljniji angažman. Ne žurim.
Prati što se zbiva kod kuće, pomagao je Vučeviću skautirati Deportivo, a bio je i u kombinacijama za sportskog direktora Hajduka, no nije to prihvatio.
- Još nisam spreman vratiti se kući, budućnost sam vezao uz španjolski nogomet. No tko zna, možda jednog dana... Supruga i kći tečno govore hrvatski i zaljubljene su u Split, one sigurno ne bi imale ništa protiv.
NIKOLA JERKAN
Bivši hrvatski reprezentativac 31 je put igrao u “kockastom” dresu, a sa žaljenjem se sjeća Eura 1996. u engleskoj. živi u Oviedu, ali razmišlja o povratku.

ŠTIMAC: BIO JE POVUČEN I TIH, GOTOVO NEPRIMJETAN
Jerkan je bio u sredini hrvatske obrane na Euru, desno od njega Bilić, a lijevo Štimac.
- Nikola je bio jako pouzdan igrač, odlično smo surađivali u obrani. Bio je tih i povučen, ponekad čak i neprimjetan, ali svoj bi posao uvijek odlično odradio. Ma bio je užitak igrati s takvim igračem - rekao je Igor Štimac.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • user_37063 25.07.2010.

    a dok je u oviedu vjerojatno oviedo :D

  • tovar_69 25.07.2010.

    .1.) ime grada se piše velikim slovom, 2.) juniore kojeg kluba trenira? 3.) čiju je prvu momčad trebao prezueti?! katastrofalne novinarske greške

  • badro delgado 25.07.2010.

    ni ja sve ove godine ne mogu prezaliti sto si onako igrao rukom kao najveci pocetnik..

Komentiraj...
Vidi sve komentare