To je to što me zanima!

"Poraz u polufinalu SP-a prebolio sam uz cigarete"

Igrao je za Juventus i Inter, ali Schillaci nigdje nije ostavio posebno dubok trag. Njegovo je vrijeme bilo onih mjesec dana SP-a u Italiji 1990. godine
Vidi originalni članak

Gdje god dođem, u cijelom svijetu, ljudi me i danas pamte zbog Svjetskog prvenstva 1990. godine, rekao je Salvatore 'Toto' Schilacci (45). Danas živi u rodnom Palermu, a prije točno 20 godina živio je svoj san.
- I da sam cijeli SP sjedio na klupi, bio bih presretan - kaže Schillaci.
Srećom po Talijane, nije puno vremena proveo na klupi. Ušao je u 75. minuti prve utakmice, Italija se mučila s Austrijom sve dok nije ušao čovjek na kojeg aspolutno nitko nije računao.
- Priznajem, bilo me strah, osjećao sam strašan adrenalin. No nisam se ni snašao, a već me Vialli pronašao u šansi. Zabio sam gol i počeo trčati. Nisam imao pojma kamo idem - sjeća se bivši igrač Juventusa i Intera.
Utakmica protiv Austrije bila je njegov debi za Italiju. Šansu je dobio na najvećoj pozornici i čvrsto ju je zgrabio. Nakon Austrije zabijao je i Čehoslovačkoj, Urugvaju, Irskoj...
- Ti Irci su bili opaki. Nikad nisam igrao protiv fizički snažnije momčadi. I zato taj gol protiv njih posebno pamtim - rekao je Schillaci.
U polufinalu je Italija išla na Maradoninu Argentinu. I opet je Schillaci zabio, ali zabili su i 'gauči'. O pobjedniku su odlučivali penali, no Toto Schillaci nije bio među izvođačima.
- Bolio me mišić. Ali nisam nikad ni bio baš neki izvođač penala. Drugi su to bolje radili - priznao je Schillaci.
I jesu, osobito Argentinci.
- Nakon tog poraza sam dva sata sjedio u svlačionici i pušio jednu cigaretu za drugom. Osjećao sam se kao da se ogromna zgrada srušila na mene - kaže Toto, koji je zabio i u pobjedi protiv Engleza u utakmici za treće mjesto. I postao prvi strijelac SP-a.
'ZLATNA KOPAČKA' POSTAO ZBOG ROBERTA BAGGIJA
Izborili smo penal u utakmici za treće mjesto. Roberto Baggio je rekao: 'Ajde, zabij ovo i bit ćeš prvi strijelac prvenstva'. Prihvatio sam ponudu, zabio šesti gol na turniru i postao 'Zlatna kopačka', kaže Schillaci, koji je s Baggiom dvije god. igrao i u Juveu.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 11 BILI 21.06.2010.

    schillaci to je jos jedan dokaz da je baggio bio nogometna i ljudska velicina.

Komentiraj...
Vidi sve komentare