To je to što me zanima!

Pa-pa, Portugal! Slovenija je sve bliže polufinalu Eura...

Portugalce baš nitko nije očekivao u drugom krugu, a kamo li da će se boriti za polufinale. Došli su na korak od toga, ali neiskustvo ih je koštalo u najbitnijim trenucima. Porazom od Slovenaca izgubili su sve šanse...
Vidi originalni članak

Senzacija ovogodišnjeg Eura ipak neće vidjeti polufinale! Portugal se borio i bio u egalu sa Slovencima gotovo cijelu utakmicu, ali koštao ih je taj nedostatak iskustva i kvalitete u odnosu na Slovence.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Slovenija je pobijedila 29-24 i došla na korak od polufinala Europskog prvenstva, a naravno, dosta toga će ovisiti o posljednjem kolu u kojem će igrati protiv Norveške, a Mađari na Portugalce koji su izgubili svaku šansu za prolazak dalje.

Čvrste obrane i lepršavi napadi. Upravo smo takvo prvo poluvrijeme gledali u Malmöu. Portugalci su vodili cijelo vrijeme, čak jedno vrijeme i imali dva razlike zahvaljujući Gomesu koji je trpao kao lud, ali više od toga nisu mogli. Bilo je za pretpostavit da će kad tad pasti u igri, kao što je slučaj bio i protiv Islanda i Norveške.

A taj trenutak su Slovenci dočekali oko 44. minute kada je Portugal dobio dvije minute, a oni za bili za dva razlike. Prednost su polako povećavali, a na kraju su pet minuta prije kraja stigli na plus četiri i tada je bilo jasno da je lijepa portugalska priča završila.

Portugal u drugom dijelu nije imao baš raspoloženih igrača, a kod Slovenije bi Mačkovšek briljira pa stao, a u njegove cipele uskočio je Dolenec koji je potezao i zabijao u najbitnijim trenucima.

Blaž Janc utrpao je sedam golova i većinu toga iz kontri, a po šest zabili su Dolenec te Mačkovšek. Spasila ih je ta raspoloženost brojnih igrača koji su im na kraju donijeli pobjedu. Odličan je bio i Zarabec koji je zabio četiri komada, ali sve sa sedam metara.

Portugalce baš nitko nije očekivao u drugom krugu, a kamo li da će se boriti za polufinale. Došli su na korak od toga, ali neiskustvo ih je koštalo u najbitnijim trenucima. Nije ih na Euru bilo 14 godina, a onda su došli i srušili Francuze i Šveđane. Oni su svoj obraz sačuvali i pokazali da će itekako imati što ponuditi rukometu u sljedećih nekoliko godina. Njihovi klubovi imaju jako bitnu ulogu u Ligi prvaka, a uskoro bi isti status mogla imati i reprezentacija koja je sjajnim igrama na Euru sigurno dodatno podignula renome i letvicu više za sljedeće natjecanje.

Najviše golova zabio je Gomes koji je utrpao šest, ali sam nije mogao. Frade je dodao četiri, a Portela tri. Kako god, Portugal jako može biti zadovoljan, a zadovoljni mogu biti i mnogi navijači jer smo nakon ovog Eura dobili još jednu reprezentaciju koja bi u sljedećim godinama itekako mogla biti konkurenta najvećim reprezentacijama. Ipak, rušenje Francuske i Švedske nije baš mala stvar, a toga su svjesni i oni sami.

Slovenija je ovom pobjedom otišla na četiri boda i došli su jako blizu polufinalu, ali i dalje još nisu sigurni. Više toga znat ćemo nakon utakmice Norveške i Islanda te Švedske protiv Islanda, ali Slovenci će gotovo sigurno o svojoj sudbini odlučivati u utakmici protiv Norvežana u posljednjem kolu. Laički rečeno, Norveška će pobjedom nad Mađarima osigurati polufinale, a onda u poslednjem kolu će Mađari i Slovenci otkriti drugog putnika.

Idi na 24sata

Komentari 102

  • Gto 21.01.2020.

    Blago obom autoru koji je napisa toliko krivih informacija ko s kim igra i kome sta triba za prolaz

  • BREMU 21.01.2020.

    ... to je razlika izmedu slovenaca i hrvata, kada igra hrvarsta prema drugim drzavama slovenci zele pobjedu hrvatski, a kada igra slovenija prema treči državi hrvati žele da slovenci izgube ... ma, ko vas razumije, bar one koji tako razmišljajo u komentarima, žalostno ...

  • Konjushar 21.01.2020.

    Hebeš natjecanje gdje je slovenija u polufinalu hahaha

Komentiraj...
Vidi sve komentare