Obavijesti

Sport

Komentari 102

Pa-pa, Portugal! Slovenija je sve bliže polufinalu Eura...

Pa-pa, Portugal! Slovenija je sve bliže polufinalu Eura...
12

Portugalce baš nitko nije očekivao u drugom krugu, a kamo li da će se boriti za polufinale. Došli su na korak od toga, ali neiskustvo ih je koštalo u najbitnijim trenucima. Porazom od Slovenaca izgubili su sve šanse...

VIDEO

Senzacija ovogodišnjeg Eura ipak neće vidjeti polufinale! Portugal se borio i bio u egalu sa Slovencima gotovo cijelu utakmicu, ali koštao ih je taj nedostatak iskustva i kvalitete u odnosu na Slovence.

Pokretanje videa...

05:02

Slovenija je pobijedila 29-24 i došla na korak od polufinala Europskog prvenstva, a naravno, dosta toga će ovisiti o posljednjem kolu u kojem će igrati protiv Norveške, a Mađari na Portugalce koji su izgubili svaku šansu za prolazak dalje.

Čvrste obrane i lepršavi napadi. Upravo smo takvo prvo poluvrijeme gledali u Malmöu. Portugalci su vodili cijelo vrijeme, čak jedno vrijeme i imali dva razlike zahvaljujući Gomesu koji je trpao kao lud, ali više od toga nisu mogli. Bilo je za pretpostavit da će kad tad pasti u igri, kao što je slučaj bio i protiv Islanda i Norveške.

A taj trenutak su Slovenci dočekali oko 44. minute kada je Portugal dobio dvije minute, a oni za bili za dva razlike. Prednost su polako povećavali, a na kraju su pet minuta prije kraja stigli na plus četiri i tada je bilo jasno da je lijepa portugalska priča završila.

Portugal u drugom dijelu nije imao baš raspoloženih igrača, a kod Slovenije bi Mačkovšek briljira pa stao, a u njegove cipele uskočio je Dolenec koji je potezao i zabijao u najbitnijim trenucima.

 Handball - 2020 European Handball Championship - Main Round Group 2 - Portugal v Slovenia

Blaž Janc utrpao je sedam golova i većinu toga iz kontri, a po šest zabili su Dolenec te Mačkovšek. Spasila ih je ta raspoloženost brojnih igrača koji su im na kraju donijeli pobjedu. Odličan je bio i Zarabec koji je zabio četiri komada, ali sve sa sedam metara.

Portugalce baš nitko nije očekivao u drugom krugu, a kamo li da će se boriti za polufinale. Došli su na korak od toga, ali neiskustvo ih je koštalo u najbitnijim trenucima. Nije ih na Euru bilo 14 godina, a onda su došli i srušili Francuze i Šveđane. Oni su svoj obraz sačuvali i pokazali da će itekako imati što ponuditi rukometu u sljedećih nekoliko godina. Njihovi klubovi imaju jako bitnu ulogu u Ligi prvaka, a uskoro bi isti status mogla imati i reprezentacija koja je sjajnim igrama na Euru sigurno dodatno podignula renome i letvicu više za sljedeće natjecanje.

Najviše golova zabio je Gomes koji je utrpao šest, ali sam nije mogao. Frade je dodao četiri, a Portela tri. Kako god, Portugal jako može biti zadovoljan, a zadovoljni mogu biti i mnogi navijači jer smo nakon ovog Eura dobili još jednu reprezentaciju koja bi u sljedećim godinama itekako mogla biti konkurenta najvećim reprezentacijama. Ipak, rušenje Francuske i Švedske nije baš mala stvar, a toga su svjesni i oni sami.

Slovenija je ovom pobjedom otišla na četiri boda i došli su jako blizu polufinalu, ali i dalje još nisu sigurni. Više toga znat ćemo nakon utakmice Norveške i Islanda te Švedske protiv Islanda, ali Slovenci će gotovo sigurno o svojoj sudbini odlučivati u utakmici protiv Norvežana u posljednjem kolu. Laički rečeno, Norveška će pobjedom nad Mađarima osigurati polufinale, a onda u poslednjem kolu će Mađari i Slovenci otkriti drugog putnika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 102
VIDEO

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše
BIRTIJA

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše

Volio bih dočekati da se isti ljudi koji se svako toliko okupe slaveći uspjeh pojedinca ili grupe sudržavljana u jednakom broju, ili plus još toliko, redovito okuplja kako bi zaštitili svoja prava. Borba za više razuma

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali
LINO ČERVAR ZA 24SATA

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali

Ja vodim bitke na terenu, a zajedno sa suprugom Klaudijom i onu životnu za njezino zdravlje. U deset situacija u finalu protiv Španjolske bili smo oštećeni, rekao nam je Lino Červar
'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'
SREBRNI 'KAUBOJ' MATANOVIĆ

'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'

Otac je bio na prvih sedam utakmica, ostali su se rasporedili. Nažalost, Stockholm je bio predaleko i preskup, pa nisu došli tamo. Dresovi? Ma, svima sam dao i više njih, kaže nam Vlado Matanović